Ριχάρδος : Νέα εισαγγελική πρόταση προτείνει την απαλλαγή του Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

0
Μεταγωγή στον ανακριτή του Δημήτρη Ριχάρδου Μηλωνά, στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου, 2018

Τον δρόμο για την απαλλαγή του Ριχάρδου Μυλωνά και όλων των κατηγορουμένων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού στην Τουρκία, έδειξε με την πρότασή του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Πιέρρος προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο εισαγγελέας ζητά την απαλλαγή του ιδιοκτήτη της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και των 62 συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας, δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαιώνει με έγγραφο της και η ΑΑΔΕ.

Η υπόθεση είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμη όταν πριν από 11 μήνες αρχικά εμφανίστηκε ως εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος «λαθρεμπορίας» χρυσού και οδήγησε στη σύλληψη δεκάδων εμπλεκομένων.

Είχε μάλιστα απασχολήσει μέχρι και τον τότε πρωθυπουργό που από το βήμα της Βουλής συνεχάρη τις αρχές για τη μεγάλη επιτυχία τους.

Ωστόσο «κατέρρευσε» λίγα 24ωρα αργότερα, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενστάσεις επικαλούμενοι την τελωνειακή νομοθεσία.

ΠΗΓΗhttps://www.in.gr/2019/10/11/greece/rixardos-nea-eisaggeliki-protasi-proteinei-tin-apallagi-tou/

Απάντηση