Ρέγκλινγκ: Άλλά δύο χρόνια μνημόνιο για την Ελλάδα αν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

0

O επικεφαλής του ESM άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για τη διακυβέρνηση κατά το α’ εξάμηνο του 2015

image

Η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση που αντιμετωπίσαμε, αλλά αν ακολουθήσει τη μεταρρυθμιστική ατζέντα, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρει να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα σε περίπου δύο χρόνια, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ σε συνέντευξή του στην Korea Herald.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ESM άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης Τσίπρα για τη διακυβέρνηση κατά το α’ εξάμηνο του 2015.

«Βρισκόμαστε εν μέσω του τρίτου προγράμματος προσαρμογής στην Ελλάδα. Η χώρα ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς οι άλλες χώρες χρειάστηκαν μόνο ένα πρόγραμμα και η εφαρμογή στην Ελλάδα διεκόπη το πρώτο μισό του προηγούμενου έτους, όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε την εξουσία. Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας προήλθαν από έναν συνδυασμό παραγόντων.

Η Ελλάδα είχε τις περισσότερες και τις βαθύτερες στρεβλώσεις από τις υπόλοιπες, το μεγαλύτερο δημοσιονομικό και εμπορικό έλλειμμα, και άλλα διαρθρωτικά προβλήματα, και γι’ αυτό χρειάστηκε να κάνει την πιο δύσκολη προσαρμογή. Επίσης, η αδύναμη διοίκησή της είχε περιορισμένη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων. Αλλά από τον προηγούμενο Αύγουστο η συνεργασία έχει επιστρέψει και αν η Ελλάδα ακολουθήσει την μεταρρυθμιστική ατζέντα, είμαι σίγουρος ότι θα εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, μέσα σε περίπου δύο χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

Leave a Reply