ΤΟ REALITY ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΚΑΙ Ο BIG ΥΠΟΥΡΓΟΣ

0

tag

Φίλες και φίλοι,

αποχαιρετώντας σιγά σιγά το καλοκαίρι επιστρέφουμε στη σκληρή καθημερινότητα.

Κατ’αρχάς, θα ήθελα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχηθώ στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας καλή σταδιοδρομία στη νέα ζωή που ξεκινά.

Πάνω απ’ολα όμως,θα ήθελα να ζητήσω από όλα τα παιδιά(είτε πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις είτε όχι)να μη σταματήσουν ποτέ να κυνηγούν τα όνειρά τους.Γιατί,ο πιο κερδισμένος είναι αυτός που κατορθώνει να μετατρέψει την αποτυχία σε επιτυχία.
Το φθινόπωρο που έρχεται προμηνύεται δύσκολο με την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να επιβεβαιώνει συνεχώς τους χειρότερους φόβους μας.

Όταν ολοκληρωθεί το νέο έργο του κυβερνητικού θιάσου με τίτλο “Αριστερά εναντίον Ολυμπικονικών”,θέση στους τηλεοπτικούς μας δέκτες θα καταλάβει ένα νέο reality.Όλοι θυμόμαστε τα trailer αναλόγων προγραμμάτων κάθε Σεπτέμβριο.

Δε γινόταν λοιπόν να αλλάξει κάτι και φέτος.Το θέμα τηλεοπτικές άδειες έχει μπει πια στην τελική του ευθεία.

Ένα θέμα που μετά την προσωρινή επιβολή Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη της αριστερής κοσμοθεωρίας.Νομίζω πως δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε επιχειρήματα τύπου “μόνο η Βόρεια Κορέα διαθέτει 4 τηλεοπτικές άδειες” για να καταλάβει και ο πλέον δύσπιστος πως για ακόμη μία φορά στήνεται εντέχνως ένα γαϊτανάκι διαπλοκής με απόλυτο άρχοντα τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.
Όσο περνούν οι μέρες έρχονται στο φως νέες απολαυστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. Απαγόρευση κινητών,χημικές τουαλέτες,κρεβάτια και πάνω απ’όλους ο μεγάλος αδελφός να ελέγεχει τα πάντα.

Μην απατάστε.Αυτό το σκηνικό δεν έχει στηθεί σε κάποια τριτοκοσμική χώρα που διοικείται από ένα απολυταρχικό καθεστώς.

Ήδη,μέσω διαρροών,οι ιδιοκτήτες καναλιών εγείρουν ζήτημα για την απομόνωση των εκπροσώπων τους από τη μία και την παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με 40 κάμερες οροφής ευρείας λήψης και με υπέρυθρη λειτουργία στους διαδρόμους, έξω από τα δωμάτια των συμμετεχόντων,στις εισόδους του ασανσέρ ακόμα και έξω από τις τουαλέτες, ώστε να μην υπάρχει κανένα τυφλό σημείο.Η διαδικασία θα κρατήσει βάσει της προκήρυξης τουλάχιστον 16 ώρες, όμως πρακτικά αναμένεται να κρατήσει έως και δύο ημέρες, με το πορτοφόλι των υποψηφίων να είναι εκείνο που θα κρίνει τα πάντα.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας , το μόνο που βρίσκεται ανάμεσα σε έναν υποψήφιο καναλάρχη και την άδεια είναι το πορτοφόλι, δηλαδή το ποσό που θα αποφασίσει να διαθέσει για να διασφαλίσει μία από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες.
Καθίσταται προφανές λοιπόν πως η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου υλοποιεί ένα πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης, χτίζοντας “γέφυρες διαπλοκής” με παλαιούς και νέους καναλάρχες. Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

Ακόμα, η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής.

Τέλος,δε θα πρέπει να ξεχνάμε δύο πολύ σημαντικά ζητήματα.Πρώτον,το πόθεν έσχες των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών θα ελεγχθεί άμα τη λήξει της δημοπρασίας.Κανείς φυσικά δεν απαντά στο ερώτημα “τι θα γίνει εάν κάποιος από τους 4 βρεθεί με μαύρα σύννεφα στη δήλωσή του”.

Και δεύτερον,αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι τι θα γίνει με τα κανάλια που δε θα πάρουν άδεια.Σύμφωνα με το Σύνταγμα μόνο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης μπορεί να διακόψει τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού.Συνεπώς,τα κανάλια που δε θα πάρουν άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ,ενώ οι 4 θα προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία των συμφερόντων τους.
Πρόκειται για μία αέναη φαρσοκωμωδία στην οποία η μόνη υπεύθυνη και εγγυήτρια για την επόμενη μέρα της χώρας μας πολιτική δύναμη δε θα στηρίξει.Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί ένα διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Ε.Σ.Ρ., παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα.

Ο μεγαλύτερός μου φόβος δυστυχώς είναι πως σε μία χώρα όπου λοιδωρούνται οι Ολυμπιονίκες μας μόνο και μόνο επειδή δε στήριξαν την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση(δημιουργώντας ευθέως ένα νέο εθνικό διχασμό) και τα κυβερνητικά στελέχη αναγγέλουν μετά βαϊων και κλάδων το τέλος της αυτοαπασχόλησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι απλά η απαρχή της κολεκτιβοποίησης της κοινωνίας μας.
Κωνσταντίνος Αν. Ταγαράς
Γραμματέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
Δήμου Κορινθίων

Leave a Reply