Ραντεβού «ανακωχής» Τσίπρα με Περιφερειάρχες-Δημάρχους για τα αποθεματικά

0

ImageHandler (17)

Μετά το αίτημα των αιρετών στις 12:00 η συνάντηση με τους Περιφερειάρχες, στις 15:00 με τους δημάρχους

Στον απόηχο ενός τριημέρου σκληρής αντιπαράθεσης εντός και εκτός Κοινοβουλίου -και βέβαια με δεδομένο ότι έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή η κατά πολλούς αμφιλεγόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των αποθεματικών Περιφερειών και Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος- ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας συναντάται σήμερα, Σάββατο 25/4 με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να εισακούσει το επίμονο αίτημα Περιφερειαρχών και Δημάρχων για συνάντηση απευθείας μαζί του, προφανώς σε μια προσπάθεια εξεύρεσης της λιγότερο επώδυνης λύσης στο ζήτημα που ανέκυψε αιφνιδίως λόγω της ακραίας επιδείνωσης της οικονομικής δυσπραγίας. Στην πράξη, βεβαίως, τα περιθώρια είναι ελάχιστα, εφόσον οι ανάγκες της κυβέρνησης σε ρευστό είναι επείγουσες και ασφυκτικές. Οπότε, το ζητούμενο της σημερινής συνάντησης είναι μάλλον ο κατευνασμός των έντονων αντιδράσεων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ούτως ή άλλως βρίσκονται κατά το πλείστον σε δεινή οικονομική θέση.

Σε κλίμα συνεννόησης και συναίνεσης ο πρωθυπουργός πρόκειται να δεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε) στις 12:00 και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στις 15:00.

Απάντηση