Πώς ο μεγιστάνας επικεφαλής της Tesla έχασε 1,7 δισ. δολ. σε λίγες μέρες

0

 

Αυτό το όριο που έχουμε πετύχει στην αγορά είναι υψηλότερο από αυτό που αξίζουμε» είχε πει πρόσφατα ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής της Tesla, Elon Musk.

Οι δηλώσεις έγιναν τον Μάιο και ο μεγιστάνας αναφερόταν στην αξία της μετοχής της πιο πολύτιμης αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έκρινε πως ήταν αρκετά ανηφορική.

Στις 23 Ιουνίου οι επενδυτές έδωσαν νέα ανοδική ώθηση – ρεκόρ 22%, κέρδη που όπως αποδείχθηκε ήταν μη βιώσιμα.

Στο πλαίσιο ενός σκληρού ανταγωνισμού των μετόχων, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση πωλήσεων το νέου Model 3 η μετοχή κινήθηκε το τελερυταίο διάστημα σε χαμηλότερο επίπεδο και έπεσε την τελευταία εβδομάδα 17%.

Ως εκ τούτου ο Musk είδε τα κέρδη του να περιορίζονται κατά 1,7 δισ. δολ. τις τελευταίες ημέρες.

Τo Forbes έγραψε πως η περιουσία του Musk πλέον είναι 15 δισ. δολ., έναντι 17,4 δισ. δολ. τον Ιούνιο. Ο Musk, του οποίου η περιουσία κατά τα δύο τρίτα εδράζεται στις μετοχές της Tesla, είναι ο 72ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ο ίδιος εκτός από βασικός μέτοχος της Tesla και της Tesla Motors είναι ενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογίας για την εταιρεία SpaceX. Έχει επίσης οραματιστεί ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας με την ονομασία Hyperloop, έχει προτείνει ένα υπερηχητικό αεροσκάφος με ηλεκτρική προώθηση, καθώς και είναι από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της ανθρώπινης εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.

 

 

 

 

http://mononews.gr/news-epixeiriseis-pos-o-megistanas-epikefalis-tis-tesla-echase-17-dis-dol-se-liges-meres/172002

Leave a Reply