Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ραχήλ, Μπόλαρης, Γιαταγάνα

0

Ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ραχήλ, Μπόλαρης, Γιαταγάνα

Οι περισσότεροι απερχόμενοι βουλευτές που συμπορεύτηκαν με την Κουμουνδούρου και ήλπιζαν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια, μένουν εκτός ο ένας μετά τον άλλο – Αντίθετα, ως πιθανοί υποψήφιοι φέρονται οι Γιάννης Βαρουφάκης και Κώστας Λαπαβίτσας

Σε …επιδημία εξελίσσεται το κόψιμο από την Κουμουνδούρου των επίδοξων υποψηφίων βουλευτών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι περισσότεροι απερχόμενοι βουλευτές που συμπορεύτηκαν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί μακρόν και ειδικά στην καταψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και ήλπιζαν να ενταχθούν τα ψηφοδέλτιά του, μένουν εκτός ο ένας μετά τον άλλο.

Προφανώς το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τη ΔΗΜΑΡ δεν ήταν τυχαίο. Οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ένα ισχυρό στελεχιακό απαράτ είναι εξαιρετικά αφιλόξενο για συνεργασίες. Από τα ονόματα που τέθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο τραπέζι κόπηκαν ήδη η Ραχήλ Μακρή -στην οποία έγινε η πρωτοφανής πρόταση να είναι υποψήφια στα… Γρεβενά και όχι στην Κοζάνη, όπου είχε εκλεγεί το 2012-, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, στην οποία προτάθηκε ο παροπλισμός του ψηφοδελτίου επικρατείας, ενώ η ίδια ζήτησε θέση στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και Μάρκος Μπόλαρης, χωρίς ουσιαστικά καμία συζήτηση – εκτός κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδιάσει το βράδυ της Πέμπτης.

Σημειωτέον ότι ο Θόδωρος Παραστατίδης θα είναι υποψήφιος, αλλά στη… Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς η νομαρχιακή οργάνωση του Κιλκίς απείλησε σύσσωμη με παραίτηση και αποχή από τις εκλογές, διαμαρτυρόμενη για τυχόν ένταξή του στη λίστα ου νομού.

Επίσης η Θεοδώρα Τζάκρη θα είναι στην Πέλλα με τα χίλια ζόρια, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της οργάνωσης αντιδρούσε, αλλά υποχώρησε μετά από απαίτηση της ηγεσίας και επειδή η περιφέρεια αυτή είναι 4εδρική, όπερ σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα μπορεί να πάρει και τις 4 έδρες, άρα μικρό το… κακό για τους τοπικούς φιλόδοξους παράγοντες.

Η μπάλα των αποκλεισμών φαίνεται να παίρνει και όποιους από τη ΔΗΜΑΡ θα ήθελαν να φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα η Ασημίνα Ξηροτύρη, η οποία καίτοι συμπλέει εδώ και καιρό με τη στρατηγική της Κουμουνδούρου και βοήθησε στην αλλαγή στάσης του Φώτη Κουβέλη για την προεδρική εκλογή, αλλά και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να έχει ελευθερία κινήσεων, βλέπει τώρα οι ορθάνοιχτες πόρτες να γίνονται… χαραμάδες.

Υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ Βαρουφάκης και Λαπαβίτσας;

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι συζητήσεις για ενδεχόμενο υποψηφιότητας με τον ΣΥΡΙΖΑ των δυο επιφανών οικονομολόγων, Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα.

Ο μεν πρώτος κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών, αν και το όνομά του είχε συζητηθεί και για το Επικρατείας.

Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Λαπαβίτσας ίσως συμμετέχει στην Ημαθία. Διαβάστε περισσότεραεδώ

Leave a Reply