Ψαριανός: Η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει στις εκλογές ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

0

Ψαριανός: Η ΔΗΜΑΡ θα κατέβει στις εκλογές ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτίμησε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Τα στοιχεία δεν ήταν ικανά ούτε για το “ναι” ούτε για το “όχι”» εξήγησε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός, αναφερόμενος στη χθεσινή του στάση στη Βουλή, όταν ψήφισε «παρών» στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2015.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι βλέπει τη ΔΗΜΑΡ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

«Σ’ αυτήν τη φάση, ακριβώς επειδή υπήρχαν πράγματα από τον προϋπολογισμό που μπορούσα να ψηφίσω, αλλά υπήρχαν και πολλά περισσότερα που δεν θα τα ψήφιζα, αλλά και πράγματα που δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου και τη γνώμη πολλών άλλων, τα στοιχεία δεν ήταν ικανά ούτε για το “ναι” ούτε για το “όχι”. Γι’ αυτό δήλωσα “παρών”» ανέφερε.

Για την προεδρική εκλογή και την πρόταση των οκτώ βουλευτών, την οποία συνυπέγραψε, τόνισε: «Όποιος μιλάει για αποστασία και χρηματισμούς, να τα λέει στον καθρέφτη του! Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο η Βουλή αυτή και πρέπει να εκλέξει… Ήμασταν κάπου 20, αλλά υπαναχώρησαν αυτοί και θα το ξανασκεφτούν. Το μόνο που κάναμε είναι να συμφωνήσουμε στον Πρόεδρο και στη συνταγματική αναθεώρηση, για να μην χάσουμε άλλα επτά χρόνια, και να είναι η επόμενη Βουλή αναθεωρητική. Συμφωνήσαμε στα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, όπως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή το πάγιο εκλογικό σύστημα. Και άμεσα εκλογές. Υπάρχει μια βασική συμφωνία».

Ανέφερε, επίσης, πως βλέπει «τη ΔΗΜΑΡ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές -και ίσως με προγραμματική συμφωνία πριν τις εκλογές».

Και πρόσθεσε: «Έχω την αίσθηση και μία πληροφόρηση ότι ο κ. Κουβέλης ίσως προτείνει στο κόμμα του διαρκές συνέδριο και να αλλάξει σ’ αυτό η απόφαση του προηγούμενου συνεδρίου περί αυτόνομης καθόδου».

Leave a Reply