«ΨΑΛΙΔΙ» 10% για τους συνταξιούχους

0
«Ψαλίδι» 10% για 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

«Θύματα» της κυβερνητικής πολιτικής φαίνεται πως πέφτουν συνεχώς οι συνταξιούχοι, οι οποίοι βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν μέρα με τη μέρα.

Νέο «ψαλίδι» 10% έρχεται το 2015 στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Οι μειώσεις αφορούν 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και είναι αποτέλεσμα των ελλειμμάτων σε συνδυασμό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Τα Νέα», την ώρα που οι συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει εξαιτίας των μνημονίων από 12% έως 45% της σύνταξης που λάμβαναν από το επικουρικό τους Ταμείο, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα δουν νέες μειώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στα «Νέα» το νέο «ψαλίδι» στις επικουρικές συντάξεις θα είναι της τάξης του 10% και θα έρθει να προστεθεί στη μείωση 5,2% που είχε σημειωθεί στις αρχές του 2014.

Η μείωση αφορά στους συνταξιούχους που παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του ΕΤΕΑ.

Πρόκειται δηλαδή για τα εξής Ταμεία:

ΙΚΑ-ΤΕΑΜ
ΤΕΑΔΥ
ΤΕΑΥΕΚ
ΤΑΔΚΥ
ΔΕΗ
ΟΤΕ
ΕΛΤΑ
ΕΥΔΑΠ
Πρώην ΕΡΤ

Αιτία σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι όπως προαναφέρθηκε, των ελλειμμάτων που έχουν διαπιστωθεί στα Ταμεία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού χρέους για τον νέο υπολογισμό των συντάξεων από 1/1/2015, που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα.

Επισήμως, από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ωστόσο από την πλευρά της ΠΟΠΟΚΠ η μείωση θεωρείται δεδομένη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/520814/psalidi-10-gia-1-ekatommyrio-syntaxioyxoys#ixzz3IpsgO65q

Leave a Reply