Ψάχνοντας ενοικιαζόμενα για φοιτητές στα Ιωάννινα

0

Έχοντας πλέον τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις, πρωτοετείς σπουδαστές έχουν κληθεί στο να βρουν διαμέρισμα για να ακολουθήσουν τη σχολή την οποία επέλεξαν. Εδώ όμως θα μιλήσουμε για εκείνους όπου περάσαν στις σχολές των Ιωαννίνων και για το πως να ψάξουν με τη σωστή μέθοδο, ούτως ώστε να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, για να ξεκινήσουν το μαγικό τους ταξίδι, στη φοιτητική ζωή.

Αν και η θερμοκρασία μπορεί να χτυπάει ακόμα σε κόκκινα επίπεδα, το να βρει κάποιος αρκετά ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα θα είναι εύκολο, αρκεί να ξέρει τι ακριβώς ζητά από το διαμέρισμα που επιθυμεί και τη τιμή που είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να το αποκτήσει.

Υπάρχουν πολλών κατηγοριών διαμερίσματα και ιδίως όταν πρόκειται για φοιτητικά, σημαντικό ρόλο έχει το να είναι άνετο. Κάποιος μπορεί να βρει μια γκαρσονιέρα που να κυμαίνεται στα 26 έως 32 τ.μ. και να περιλαμβάνει το hall, το μπάνιο, τη κουζίνα και τη κρεβατοκάμαρα όπου είθισται να δεσμεύει το περισσότερο χώρο του διαμερίσματος, για τον απλούστατο λόγο ότι θα υπάρχει και χώρος για κάποια ντουλάπα και το γραφείο του σπουδαστή, όπου θα πραγματοποιεί τις εργασίες του. Γι’ αυτό και είναι οι γκαρσονιέρες, η πλειοψηφία αυτών τουλάχιστον, από τα πιο φθηνά ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα, καθώς χρησιμοποιούνται κατά κόρον από σπουδαστές.

Απ’ την άλλη πλευρά, έχουμε τα δυάρια. Πρόκειται για διαμερίσματα των οποίων η διαφορά από τις γκαρσονιέρες, είναι ότι εκτός από τη μικρή, αυξητική διαφορά που έχουν σε τετραγωνικά μέτρα, είναι και καλύτερα δομημένα, απ’ την άποψη ότι όλοι οι χώροι είναι ξεχωριστοί, πράγμα που στις περισσότερες γκαρσονιέρες δεν συμβαίνει τακτικά. Σίγουρα μπορεί ο σπουδαστής να προβεί στη τοποθέτηση ενός ή και περισσοτέρων επίπλων για μεγαλύτερη άνεση, όπως ένας καναπές για παράδειγμα και οι τιμές των δυαριών πολλές φορές αξίζουν να δοθούν, αφού δεν ξεπερνούν κατά πολύ αυτές της κλασσικής γκαρσονιέρας.

Τώρα για κάποιον που διαθέτει μερικά χρήματα παραπάνω, μπορεί να προχωρήσει άνετα σε μεγαλύτερα διαμερίσματα. Με απλή λογική, είναι βέβαιο ότι θα μπορούν να βάλουν όλες τις λευκές συσκευές με ευκολία και όποια έπιπλα επιθυμούν, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Όμως, μεγαλύτερο σπίτι, μεγαλύτερο κόστος στα πάγια έξοδα. Όλα αυτά πάνε αναλογικά και πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε σκεφτεί καλά στο τι μας συμφέρει οικονομικά και όχι μόνο στο αν μας αρέσει.

Ενοικιαζόμενα στα Ιωάννινα θα βρείτε πολλά και σαν πρωτοετείς φοιτητές. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε, ότι υπάρχουν αρκετά τα οποία προσφέρουν όλα τα έπιπλα και λευκές συσκευές, όπως κρεβάτι και ψυγείο και για σας που δε θέλετε να κάνετε επιπλέον έξοδα για την ώρα, συμφέρουν καθώς η τιμή αυτών δεν ανεβαίνει πολύ και εξυπηρετούν τις βασικές σας ανάγκες άμεσα, χωρίς να προβείτε σε μεταφορικές για να φέρουν τα δικά σας πράγματα εκεί, όπου το κόστος θα είναι μεγάλο κι αν θελήσετε να αλλάξετε διαμέρισμα την επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη η μετακόμιση.

Το επόμενο tip που έχουμε να σας δώσουμε είναι να βρείτε όσο το δυνατό νεόκτιστα κτήρια, μιας και δε θα σας βγάζουν συνεχόμενα προβλήματα κι ας ξοδευτείτε λιγάκι παραπάνω. Πιστέψτε μας, αξίζει το κόπο!

Καλό ψάξιμο λοιπόν και καλή φοιτητική χρονιά!

Απάντηση