Πρώτη φορά… ουρές με Αριστερά !!!

0

αρχείο λήψης (1)

– Εικόνες “γροθιά στο στομάχι” με πολίτες να λένε πως “έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας”
– Με τις κάρτες ανεργίας του ΟΑΕΔ ανά χείρας οι εκατοντάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στο Κορωπί
– Εν ριπή οφθαλμού “εξαφανίστηκαν” τα προϊόντα στην δωρεάν λαϊκή αγορά
– “Έχουμε χάσει τις δουλειές μας και είμαστε στα μαύρα μας τα χάλια, δεν ντρέπομαι να το λέω”

Είναι εικόνες που -δυστυχώς- έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή τα χρόνια της κρίσης.

Εικόνες με εκατοντάδες, ή χιλιάδες άλλες φορές, συμπολίτες μας να “πλημμυρίζουν” έναν υπαίθριο χώρο και να τεντώνουν τα χέρια τους για μία δωρεάν σακούλα με προϊόντα της λαϊκής αγοράς.

Τις πρώτες φορές που κάτι παρόμοιο είχε συμβεί, πολλοί άνθρωποι δεν θέλησαν να αοπτυπωθεί η εικόνα τους στις κάμερες των μέσων ενημέρωσης, αφού θεωρούσαν ότι έτσι θα έχαναν την αξιοπρέπειά τους.

Πλέον έχουμε περάσει σε ένα νέο επίπεδο: Οι πολίτες δεν ντρέπονται πια να το πουν. Εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους.

Συνωστισμός

Σήμερα στο Κορωπί είχε διοργανωθεί δωρεάν διάθεση προϊόντων λαϊκής αγοράς και στο σημείο επικράτησε το αδιαχώρητο.

Η δράση αυτή, που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών αγορών περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, την αρμόδια υπηρεσία λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Αττικής και τον Δήμο Κρωπίας, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής.

Τελικά ξεκίνησε δύο ολόκληρες ώρες νωρίτερα, αφού από τις 08:00 και μετά εκατοντάδες κόσμου άρχισε να συρρέει στο σημείο.

Τα προϊόντα “εξαφανίστηκαν” μέσα σε ελάχιστη ώρα, με τους πολίτες να μας μεταφέρουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν.

“Κατάντια”

“Πρώτη φορά έρχομαι εγώ εδώ πέρα. Άνεργος, οικοδόμος είμαι τέτοια κατάντια δεν έχω ξαναδεί. Τι να σου πω”, μας λέει ο κύριος Βασίλης, ο οποίος είναι 53 ετών παραδέχεται -όπως είναι λογικό- ότι αισθάνεται άσχημα.

“Μόνο άσχημα; Να φτάσουμε τώρα μέχρι εδώ, τέτοια πράγματα… Εϊμαί άνεργος 7 χρόνια” συνεχίζει ο ίδιος και στην ερώτηση πως τα βγάζει πέρα απαντά: “Λίγο ο ένας, λίγο ο άλλος… δεν προχωράει με τίποτα, ψιλοπερνάμε”.

“Είμαστε τετραμελής οικογένεια, έχουμε χάσει τις δουλειές μας και είμαστε στα μαύρα μας τα χάλια. Δεν ντρέπομαι να το λέω. Λυπάμαι που έχουν γίνει όλα αυτά”, μας λέει μία άλλη κυρία.

Ένας άλλος κύριος περιγράφει τον δικό του “Γολγοθά”: “Τρία χρόνια άνεργος, ήμουν οδηγός, είμαι σε ηλικία για συνταξιούχος. Μας βοηθάει ο Δήμος  σ’ αυτά τα χάλια που βλέπετε… Από εκεί και πέρα τι να πούμε άλλο; Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα“.

Leave a Reply