Η πρώτη εικόνα από το νέο Blade Runner

0

ImageHandler

35 χρόνια μετά την πρώτη θρυλική ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, το “Blade Runner” ετοιμάζεται να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη μέσα από ένα sequel, του οποίου η πρώτη εικόνα μόλις κυκλοφόρησε

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένα sequel του “Blade Runner” είναι παντελώς αχρείαστο. Σε πείσμα αυτών ο Ρίντλεϊ Σκοτ, σε χρέη παραγωγού αυτή τη φορά, τολμά να επιστρέψει στο φουτουριστικό σύμπαν της ταινίας που το 1982 σημάδεψε ανεξίτηλα την καριέρα του. Η αρχική ταινία, που είναι μία κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Φίλιπ Ντικ “Do Androids Dream of Electric Sheep” μας μετέφερε σε ένα δυστοπικό Λος Άντζελες του μέλλοντος, στο οποίο συνυπάρχουν άνθρωποι και ανθρώπινα αντίγραφα.

Ο ίδιος ο Σκοτ έχει κάνει λόγο για την πιο εσωτερική και προσωπική του δουλειά και αναμφισβήτητα το “Blade Runner” ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μία ταινία επιστημονικής φαντασίας και δράσης. Πρόκειται για ένα νεονουάρ με φιλμικές αναφορές, που στοχάζεται πάνω στην αθανασία, τη ζωή και τη μνήμη. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ένα sequel, που φτιάχνεται σήμερα για καθαρά εμπορικούς λόγους (ας μην κοροϊδευόμαστε), έχει τη διάθεση να εξελίξει αυτούς τους στοχασμούς ή απλά θα υποκύψει στο θέαμα.

Όπως και να έχει, σε περίπου έναν χρόνο από τώρα (η ταινία έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με το imdb) θα ξέρουμε αν το sequel του “Blade Runner” είναι το ίδιο δαιμονισμένα καλό με την πρώτη ταινία. Για την πλοκή ακόμα δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Μόνο ότι θα διαδραματίζεται αρκετές δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία. Ξέρουμε όμως τους συντελεστές, που ως έναν βαθμό, δίνουν το στίγμα.

Αυτή τη φορά λοιπόν στη σκηνοθετική καρέκλα θα καθίσει ο Ντενί Βιλνέβ, ο σκηνοθέτης του “Prisoners”. Ο ίδιος σημειώνει: «Πάντα με έλκυαν ταινίες επιστημονικής φαντασίας με στιβαρό όραμα που μας οδηγούσαν σε μοναδικούς παράλληλους κόσμους, και το αυθεντικό “Blade Runner” είναι μακράν η καλύτερη του είδους όλων των εποχών. Ο Ridley Scott ευφυώς ενέπλεξε την επιστημονική φαντασία με το νουάρ στοιχείο για να δημιουργήσει αυτήν τη μοναδική σπουδή πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη. Το καινούργιο “Blade Runner” είναι μια επέκταση της πρώτης ταινίας, μερικές δεκαετίες αργότερα».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε εκ νέου τον Χάρισον Φορντ (35 χρόνια μεγαλύτερο) και τους Ράιν Γκόσλινγκ και Ρόμπιν Ράιτ, που εισέρχονται για πρώτη φορά στο σύμπαν του “Blade Runner”. Τα γυρίσματα μόλις ξεκίνησαν, η πρώτη επίσημη εικόνα από την ταινία δόθηκε στη δημοσιότητα, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αποκτήσει κανείς έστω και μία πρώτη άποψη…

Leave a Reply