Πρωτάθλημα γιοκ και αυτό το Σαββατοκύριακο

0

imagehandler-10

Τελικά η μαργαρίτα μαδήθηκε μέχρι το τέλος και η ετυμηγορία ήταν «μπάλα γιοκ κι αυτό το Σαββατοκύριακο…». Στο μαγικό κόσμο του ελληνικού αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου τα πράγματα λειτουργούν τόσο απλά… Κι οι έννοιες όπως «προγραμματισμός», «οργάνωση» δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

Αν και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, όλα συνηγορούν ότι η 11η αγωνιστική της Super League θα προστεθεί σε εκείνη την ειδική κατηγορία με την 1η και την 2η (που δεν έχουν γίνει ακόμη) και η διοργανώτρια θα πρέπει να βρει πλέον μια νέα ημερομηνία καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά με τη 12η αγωνιστική το επόμενο Σαββατοκύριακο (26-27 Νοεμβρίου).

Αυτό αναμένεται να επιβεβαιωθεί αργά το βράδυ σήμερα με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία αρχικά ήταν να συνεδριάσει νωρίς το μεσημέρι, αλλά τελικά η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για τις 19:00 (ούτε στις συνεδριάσεις δεν μπορεί να τηρηθεί ο προγραμματισμός).

Εκεί λογικά θα υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση της νέας σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με τον Σταύρο Τριτσώνη να εμφανίζεται ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί να διαδεχθεί τον Γιώργο Μπίκα, καθώς η υποψηφιότητα του Γιώργου Ψυχομάνη φαίνεται ότι «κάηκε» με τη δημοσιοποίηση της.

«Νομίζεις ήταν εύκολο να βρούμε την ΚΕΔ που θέλαμε;;;; Μετά τα όσα έγιναν. Ευτυχώς τελειώσαμε με αυτό, αλλά δεν έχουμε χρόνο για άμεση εκκίνηση», ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο επιτετραμμένος των FIFA, UEFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης (απαντώντας σε ερώτημα φιλάθλου), επιβεβαιώνοντας ότι η νέα ΚΕΔ υπάρχει, αλλά το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει άμεσα καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την επικύρωση της απόφασης και τον ορισμό των διαιτητών.

Αυτή η απόφαση όμως  (για τη μη διεξαγωγή της 11ης αγωνιστικής) είναι μία ακόμη ήττα του ποδοσφαίρου, καθώς αυτοί που έβαλαν τη φωτιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα (το πόρισμα της πυροσβεστικής κάνει λόγο για «κακόβουλη ενέργεια») πέτυχαν το στόχο τους προκαλώντας για μία ακόμη φορά… μπάχαλο.

Κι όσοι με ευκολία φώναζαν από την πρώτη στιγμή «ναι» στην αναβολή ας σκεφτούν τώρα ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα δώσουν την ερχόμενη εβδομάδα κρίσιμους Ευρωπαϊκούς αγώνες (όπου πέρα από τη δική τους βαθμολογία είναι εξαιρετικά σημαντική και για τη συνολική βαθμολογία της χώρας) έχοντας να αγωνιστούν από το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου σε επίσημο παιχνίδι.

Ίσως όμως το αντιληφθούν καλύτερα, εφόσον η NOVA (που επίσης επιβεβαιώνει ότι δεν θα έχει πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο) ενεργοποιήσει τις ρήτρες που υπάρχουν στο συμβόλαιο που έχει με την Super League και οι οποίες αναμένεται να κοστίσουν σε κάθε ομάδα περί τις 400.000 ευρώ…

Απάντηση