ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΟΠΡΑΓΙΑ (του Θάνου Τζημερου)

0

image

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να ζητήσει η τρόικα, αν είχε επίγνωση της ελληνικής παθογένειας, θα ήταν η απόλυση των αλητήριων λαϊκιστών της πρωινής “ενημερωτικής” ζώνης. Έχουν κάνει ανυπολόγιστη ζημιά αυτά τα σιχάματα, οι δήθεν προστάτες των αδυνάμων με τις τριώροφες βίλες στα ΒΠ και τις  Πόρσε. “Άγρια επίθεση της τρόικας στις συντάξεις” ο ένας, “Τσεκούρι της τρόικας και στους χαμηλοσυνταξιούχους ο άλλος” και ταυτόχρονα “Ληστρική φορολογία με απαίτησης της τρόικας”.

Το μόνο που ζήτησε η τρόικα από την πρώτη μέρα του μνημονίου – έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω – ήταν το αυτονόητο: “Ό,τι δίνετε σε παροχές, θα το παίρνετε από φόρους. Δανεικά τέλος.”

Αν λοιπόν δεν θέλετε να πέσει τσεκούρι στις συντάξεις θα πέσει τσεκούρι στους φορολογούμενους. Διαλέξτε ποιο τσεκούρι προτιμάτε, αλητήριοι. Αλλά δεν είναι της τρόικας. Δικό σας είναι, 100%. Των φαύλων που ψηφίζατε και των φαύλων που εξακολουθείτε να υποστηρίζετε. Κι επειδή πρέπει να τα λέμε άπειρες φορές μέχρι να τα εμπεδώσει κι ο τελευταίος ψεκασμένος: 8,1 δισ. κοστίζουν τον χρόνο στον φορολογούμενο οι ΠΡΟΩΡΕΣ ΜΟΝΟ συντάξεις (αφαιρουμένων των προνοιακών που είναι άλλα 900 εκ.) 2,84 δισ. είναι ΟΛΑ τα ετήσια έσοδα από φόρους ακινήτων (ΕΝΦΙΑ, μεταβιβάσεις κ.λπ) και 2,66 ΟΛΑ τα έσοδα από φόρο νομικών προσώπων: από την μεγαλύτερη εταιρεία μέχρι το mini market της γειτονιάς. Και κάθε χρόνο μειώνονται. Δυό φόροι, δηλαδή που ρήμαξαν την οικονομία έδωσαν το 2015 5,5 δισ συνολικά, ενώ μόνο για τους πρόωρους χρειαζόμαστε, είπαμε, 8,1 δισ. ποσό που κάθε χρόνο αυξάνεται.

Αποφασίστε λοιπόν, έμποροι των υποσχέσεων, τζογαδόροι στην ανθρώπινη δυστυχία, τι προτιμάτε. Φόρους ή συντάξεις. Συντάξεις χωρίς φόρους δεν γίνεται.

Υ.Γ. Η σκόπιμη διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι ποινικό αδίκημα, για να μην ξεχνιέμαστε, και τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 3 ετών.

Απάντηση