Προχωρούν τα έργα στο γήπεδο της ΑΕΚ – «Πράσινο» από το ΣτΕ

0

γηπεδο

Απορρίπτονται ομόφωνα τόσο οι προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας όσο και των κατοίκων της περιοχής

Δημοσιεύθηκαν σήμερα οι δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που ανάβουν το πράσινο φως για να προχωρούν τα έργα κατασκευής του γηπέδου Αγιά Σοφιά της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Σωτήρης Ρίζος δημοσίευσε τις υπ΄   αριθμ.2153-2154/2015 αποφάσεις της Ολομέλειας με τις οποίες ομόφωνα απορρίπτονται τόσο οι προσφυγές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας όσο και των κατοίκων  της περιοχής.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσα από το ΣτΕ,  μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η κατασκευή του επίμαχου αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου  της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων (μαζί με τους βοηθητικούς χώρους, τα εμπορικά καταστήματα, μουσεία, εστιατόρια, κ.λπ. που προβλέπονται) είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, άλλους ως αβάσιμους και άλλους ως αόριστους.

Όπως είναι γνωστό, το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει έκταση 469 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 122 στρέμματα ανήκουν στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας από το 1969 και τα υπόλοιπα 347 στρέμματα έχουν παραχωρηθεί στον Δήμο «κατά χρήση» από 1970, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του εν λόγω Δήμου.

Leave a Reply