Πρωτοποριακές μέθοδοι διδασκαλίας στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ

0

Προσφέροντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας εδώ και 25 χρόνια, τα Εκπαιδευτήρια ΑΤΣΟΓΛΟΥ εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, που στόχο έχουν -μέσα από ποικίλα ερεθίσματα- να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες, να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, και να καλλιεργήσουν πτυχές της προσωπικότητάς τους. 

Ταξιδεύοντας σε Ευρώπη και Αμερική, η ιδρύτρια των Εκπαιδευτηρίων, κα Αγγελική Ατσόγλου, γνώρισε από κοντά καινοτόμα προγράμματα για όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, αρχής γενομένης της βρεφικής ηλικίας. Υιοθετώντας την εκπαιδευτική φιλοσοφία του εμπνευσμένου παιδαγωγού Loris Malaguzzi, και εμπλουτίζοντας την μέθοδό του, δημιουργήθηκε η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΤΣΟΓΛΟΥ, με διαβαθμισμένα στάδια δυσκολίας, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε κάθε παιδί να αναπτύξει τις δεξιότητές του με βάση τις ιδιαιτερότητές του, επιτυγχάνοντας έτσι την διαφοροποιημένη διδασκαλία.

Η Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση είναι ο τρόπος να παρέχουμε το μονοπάτι μάθησης που ταιριάζει καλύτερα σε κάθε παιδί με στόχο να το ενδυναμώσουμε να ξεκλειδώσει και να απελευθερώσει το δυναμικό που κρύβει μέσα του. Στο Δημοτικό η μέθοδος ΑΤΣΟΓΛΟΥ ολοκληρώνεται μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα του εκπαιδευτικού οργανισμού ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ, που στοχεύει στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας. 

Τα Εκπαιδευτήρια ΑΤΣΟΓΛΟΥ είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα που εφαρμόζουν το πρόγραμμα ΧΑΡΙΣΜΑΘΕΙΑ με εξαιρετικά εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εξέλιξη των μαθητών τους τόσο ως προσωπικότητες όσο και στον τρόπο σκέψης τους. Εντυπωσιακή είναι και η πρόθεση των μαθητών να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις.

Τα Εκπαιδευτήρια ΑΤΣΟΓΛΟΥ προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με σεβασμό σε κάθε μαθητή ξεχωριστά, προκειμένου αυτός να αναπτύξει όλο το δυναμικό που κρύβει μέσα του.

Leave a Reply