Πρόστιμο 10.000€ για μόλυνση του περιβάλλοντος- Τι διαπιστώθηκε στον ΧΥΤΑ του δήμου Σικυωνίων!

0

xyta-pafou-epanaleitourgise-men-mazeyontai-nea-synnefa-deΠρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης, στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου για μόλυνση του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα το πρόστιμο επεβλήθη γιατί, όπως αναφέρει η απόφαση, στον ΧΥΤΑ που βρίσκεται στη θέση Λιτσάρδα Μουλκίου του δήμου Σικυωνίων, διαπιστώθηκε ότι εντός του χώρου του ΧΥΤΑ και κυρίως στο πρανές υπήρχαν εστίες καπνού, προερχόμενες από τον όγκο των απορριμμάτων και στο όριο το οικοπέδου του ΧΥΤΑ υπήρχε διαρροή υγρών από στραγγίδια προερχόμενα από τον όγκο απορριμμάτων.

Επιπλέον, κατά την αυτοψία που έκαναν υπηρεσίες της περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι τα υγρά απόβλητα από τα σκουπίδια περνούσαν κάτω από τον αγροτικό δρόμο μέσω πλαστικού σωλήνα με κατεύθυνση προς τον Ελισσώνα Ποταμό προκαλώντας ρύπανση τόσο του εδάφους όσο και του ποταμού.
Σύμφωνα με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη, για την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων.

 

Απάντηση