Προσπαθεί να μας πείσει οτι στο Στεφάνι δεν είχε χιόνια η δημοτική αρχή…

0

2015-01-05 12.28.32Με το γνωστό της τρόπο έδωσε “απάντηση” η δημοτική αρχή Κορινθίων στο ρεπορτάζ του eKorinthos.gr που έκανε το γύρο της Ελλάδας αφού προβλήθηκε και από τον Alpha. Αφού λοιπόν μας θυμίζει το πλούσιο έργο (sic) που έχει προσφέρει στην περιοχή του Στεφανίου (αυτό που ανάγκασε τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος να αλλάξει παράταξη) και μας υπενθύμιζει ότι αγόρασε το αστεροσκοπείο και έκανε κάποια έργα αγροτικής οδοποιίας, προσπάθησε να βγάλει ψεύτες όλους όσοι μίλησαν στο ρεπορτάζ μας και κατήγγειλαν την ανυπαρξία επί 4 μέρες οποιασδήποτε παρέμβασης στην περιοχή τους.

Δείτε πρώτα το ρεπορτάζ του eKorinthos από το Στεφάνι:

 

Σήμερα έδωσαν συνέντευξη τύπου από κοινού οι δύο εργατικότατοι αντιδήμαρχοι κύριοι Μελέτης και Μπάκουλης σε μια προσπάθεια να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα λέγοντάς μας ότι παραμονή Πρωτοχρονιάς και στις 4 του Γενάρη είχε πάει μηχάνημα.Μα για αυτό ακριβώς το διάστημα λέγαμε ότι είχαν αποκλειστεί οι άνθρωποι 31 με 3. Μετά το Πανελλαδικό κράξιμο λοιπόν αποφάσισαν να στείλουν μηχανήματα για να ανοίξει τους δρόμους. Παράλληλα οι δύο εκλεκτοί αντιδήμαρχοι ακολουθώντας βέβαίως εντολές έπαιζαν με τις λέξεις και προσπάθησαν να πείσουν ότι οι πολίτες που μίλησαν στο ρεπορτάζ παραπάνω δεν έχουν καταλάβει ότι τελείωσαν οι εκλογές, ότι λένε ψέμματα για την κατάσταση που έζησαν τις ημέρες των γιορτών και ότι ο γάιδαρος πετάει.

 

 

Και για να έχετε και πλήρες το ρεπορτάζ διαβάστε και την απολαυστική ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων…

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων  τα οποία επικρατούν σε όλη τη Χώρα αλλά και το Δήμο μας,  η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους συνδημότες μας για τις ενέργειες που πραγματοποίησε  ο μηχανισμός  του Δήμου Κορινθίων, μέσα από την Πολιτική του Προστασία , καθώς επίσης  δίνει μια απάντηση σε ορισμένους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει  ότι οι  δημοτικές εκλογές  έχουν τελειώσει  και νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη σε προεκλογική περίοδο.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις ενέργειες του Δήμου Κορινθίων για τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, σας ενημερώνουμε ότι από την πρώτη ημέρα  των έντονων χιονοπτώσεων, άμεσα  στάλθηκε εκχιονιστικό μηχάνημα  το οποίο διάνοιγε τους κεντρικούς δρόμους προς κάθε  δημοτική ή Τοπική Κοινότητα που είχε προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα διένειμε με κατάλληλο τρόπο αρκετή ποσότητα άλατος, σε όλο το μήκος των δρόμων που είχαν επικαλυφθεί από χιόνι.

Την επομένη ημέρα, μηχανήματα (Τσάπες),  άνοιγαν όλους τους δρόμους  φτάνοντας έτσι στο σημείο να καταστήσουν τους δρόμους  προσβάσιμους  στους συμπολίτες μας,  σε κάθε αποκλεισμένη τοπική η δημοτική κοινότητα

Οι ενέργειες αυτές ολοκληρώθηκαν  έως την Κυριακή 4 Ιανουαρίου του 2015 όπου καθαρίστηκε και το τελευταίο πλέον σοκάκι.

Τώρα αναφορικά με κάποιες δηλώσεις σε sites  για τον εσκεμμένο αποκλεισμό  συγκεκριμένα της Τοπικής Κοινότητας Στεφανίου και την αναφορά τους τόσο σε Κορινθιακά όσο και Πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια,  μέσω των οποίων  ψευδέστατα  αναφέρθηκε  ότι στην παραπάνω Τοπική Κοινότητα δεν υπήρχε πρόσβαση για 4 ημέρες, επειδή δήθεν ο Δήμαρχος  θέλησε να τιμωρήσει τους κατοίκους διότι δεν τον ψήφισαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής σε αυτές τις ανεύθυνες τοποθετήσεις  δίνεται με  ενέργειες και έργα τα οποία εκτελέσθηκαν στο Στεφάνι,  μετά τις δημοτικές εκλογές του 2014, συνολικού ποσού περίπου 250.000€,  όπως  :

-Η αγορά του Αστεροσκοπείου Στεφανίου 95.000 € (ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία στις 20 -9-2014)

–       Επιπλέον, προς ενημέρωση εκτελούνται έργα στο Στεφάνι (μετά και τις δημοτικές εκλογές), βάσει προγραμματισμού, τα οποία έχουν δρομολογηθεί  από το Δήμο Κορινθίων και είναι της τάξεως των 150.000€ περίπου. Από αυτά έως σήμερα,  ένα τμήμα  των εκτελεσθέντων  έργων  είναι ύψους 96.000€.

Αυτή είναι η  υπεύθυνη απάντηση του Δήμου Κορινθίων σε όσα  ειπώθηκαν στα διάφορά  blogs  ή  ΜΜΕ από κάποιους αναρμόδιους.

Σχόλιο Θύμιου Τσαρμπού: Αντί να γράφετε ανακοινώσεις και να δίνετε συνεντεύξεις τύπου κανονίστε να λύνετε κανα πρόβλημα.

Leave a Reply