Προσλήψεις θέλετε; Last year λέει η τρόικα

0

kouarteto_thesmoi_aftodioikisiΥπό αίρεση θέτουν οι δανειστές ακόμη και τις 15.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνηθεί με βάση το 1 προς 5 (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις) για το 2016. Πόσο μάλλον τις παραπάνω 4.000 που έχει ζητήσει η κυβέρνηση ως «προκαταβολή» από το 2017 και το 2018, κατά την διάρκεια των οποίων υπολογίζεται με βάση τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις, ότι θα πρέπει να γίνουν 19.000 προσλήψεις για κάθε μία από αυτές τις χρονιές.  Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το θέμα ετέθη κατά τη χθεσινή συνάντηση του κουαρτέτου με το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι δανειστές έθεσαν δύο προαπαιτούμενα για να γίνουν αυτές οι προσλήψεις:

  • Την πορεία των εσόδων
  • Ποιες εξοικονομήσεις θα πετύχει το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό που έπεται

Στην ουσία, οι εκπρόσωποι των δανειστών τα βάζουν όλα σε ένα «πακέτο» βλέποντας τα συνολικά στοιχεία εσόδων – εξόδων του ελληνικού κράτους.

Επιπλέον, καθώς αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις σε Υγεία και Παιδεία, τομείς στους οποίους η κυβέρνηση θέλει να επικεντρώσει τις φετινές προσλήψεις, ζήτησαν ως εναλλακτικό σενάριο να υπάρξουν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, πετώντας στην ουσία το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση.

πηγη

Leave a Reply