Προβληματισμός στις ΗΠΑ από την παραίτηση – βόμβα της Ελένης Ράικου

0

Προβληματισμό προκαλεί στις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση της Novartis, η αιφνίδια παραίτηση – βόμβα της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Προβληματισμός στις ΗΠΑ από την παραίτηση - βόμβα της Ελένης Ράικου

Και αυτό, γιατί η κυρία Ράικου κατείχε σημαντικό μέρος των στοιχείων που θεωρούνται κρίσιμα για την έρευνα αναφορικά με τον φαρμακευτικό κολοσσό, υπόθεση που η ιδία χαρακτήρισε «κορωνίδα της διαφθοράς».

Από τη Δευτέρα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες για τον ορισμό νέου εισαγγελικού λειτουργού.

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το εύρος της έρευνας που θα διαταχθεί για τις καταγγελίες της κυρίας Ράικου, που στην επιστολή παραίτησης έκανε λόγο για μεγάλα συμφέροντα καταγγέλλοντας σχέδιο ηθικής της εξόντωσης αλλά και την αναφορά σε βάρος της από ανακρίτρια για παραλείψεις σε υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Για εύλογα ερωτηματικά που γεννώνται από την παραίτηση της εισαγγελέως Ράικου έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ο οποίος παράλληλα σημειώνει πως οι χαρακτηρισμοί Ράικου αποτελούν απόδειξη εκνευρισμού και σπασμωδικότητας.

«Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος» ανέφεραν από την πλευρά τους κυβερνητικοί κύκλοι.

 

Πηγή: skai.gr 

Απάντηση