Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research

0

 

Νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Kάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» δίνει ένα σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως αποτυπώνεται στη «σφυγμομέτρηση», το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να έχει προβάδισμα επτά ποσοστιαίων μονάδων έναντι του κυβερνητικού κόμματος.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζει ποσοστό 23,2%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά ανέρχεται στις 9,6 μονάδες και συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%.

Σχετικά με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, την Τρίτη θέση κατακτά η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,6%, και σειρά έχουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,4% και το ΚΚΕ με 6,1%.

Το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%, οι ΑΝΕΛ 2,6%, η Ένωση Κεντρώων 2,3%, η Λαϊκή Ενότητα 1,1%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και η Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.

Στη δημοσκόπηση γίνονται αναφορές στις επιθυμίες των πολιτών, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούν ανάπτυξη, δουλειές, πολιτική σταθερότητα και επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό.

 

 

 

 

 

http://mononews.gr/news-politiki-provadisma-7-monadon-gia-ti-nd-se-nea-dimoskopisi-tis-kapa-research/166083

Leave a Reply