Προανακριτικη για βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ για τη NOVARTIS ζητά η ΝΔ

0

Η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει στο στόχαστρο τον υπουργό Ναυτιλίας, Παν. Κουρουμπλη, τον υπουργό Υγεία Α. Ξανθό και τον αν. Υπουργό Π. Πολάκη για την υπόθεση του σκανδάλου Novartis ζητώντας εξεταστική.

Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του Ν. 3126/2003 περί της «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών».

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Βουλή στις 5/2/18 από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον κ. Παν. Κουρουμπλή τον οποίο η Εισαγγελέας φωτογραφίζει μεν, αλλά παραδόξως δεν κατανομάζει στη γνωστή δικογραφία.

Σύμφωνα με το diakaiologitika.gr , στην ΝΔ πιστεύουν ότι η έρευνα πρέπει να επεκταθεί και στα τρία αυτά πρόσωπα διότι κατά την διάρκεια της θητείας τους στο υπουργείο Υγείας υπάρχουν παράτυπες αποφάσεις σε σχέση με το δελτίο τιμών φαρμάκων. Πολιτικά πρόκειται για μία επιθετική κίνηση της ΝΔ απέναντι στην αναφορά των δέκα φερόμενων ως εμπλεκόμενων προσώπων με την φαρμακευτική εταιρία.

Απάντηση