«Πρέπει να βρεθεί βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους»

0

«Πρέπει να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τους συμβασιούχους και να τελειώσει η κατάσταση ομηρείας για χιλιάδες εργαζομένους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και δεν τους δημιούργησε η παρούσα Κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ. Τσίπρας, κάνοντας ειδική αναφορά στους συμβασιούχους, μια μέρα μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος περιόρισε σε 2.500 χιλιάδες τις προσλήψεις στους δήμους, άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το θέμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός μίλησε για συμβασιούχους, που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, και πρόβαλε τη θέση για «βέλτιστη λύση». Υπενθυμίζουμε ότι ο Αλ. Τσίπρας, την 1η Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου στο ΥΠΕΣ, είχε κάνει λόγο για οριστική λύση του θέματος των συμβασιούχων και μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, και σήμερα επανήλθε και αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης, για μείωση της ανεργίας τόνισε:

«Η ανάκτηση της εργασίας, η δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας αποτελεί την κύρια, την απόλυτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης».

Leave a Reply