Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα το 2015

0

Πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα το 2015Από 1.000 εταιρίες σε 26 χώρες της Ευρώπης με θέσεις από το top management μέχρι και τους κλητήρες/ υπαλλήλους γραφείου/ γραμματείς υπάρχει μία τάση αύξησης των μισθών κατά περίπου 2,3%

Δειλά σημάδια αύξησης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας για το 2015, κάτω όμως από ορισμένες προϋποθέσεις, καταγράφει έρευνα της Kienbaum  που παρουσιάστηκε στο 5o ετήσιο συνέδριο The Big HR Debate – HR Reloading που διοργάνωσε πρόσφατα το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, που παρουσίασε η Δρ. Ευαγγελία Μαρκάκη, Επιστημονικός Συνεργάτης της Kienbaum Greece, από 1.000 εταιρίες όλων των κλάδων και τομέων σε 26 χώρες της Ευρώπης με θέσεις από το top management μέχρι και τους κλητήρες/ υπαλλήλους γραφείου/ γραμματείς υπάρχει μία τάση αύξησης των μισθών κατά περίπου 2,3% σε όλα τα επίπεδα των θέσεων. Η Αυστρία και η Γερμανία ξεπερνούν σε κάποια ιεραρχικά επίπεδα το 3% σε αυξήσεις μισθών. Η Ελλάδα κινείται κοντά στο 2,2% για το 2015 ενώ ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα κινηθεί κοντά στο 0,3% για τη χώρα μας. Αναφορικά με τους παράγοντες που θα επηρεάσουν τους μισθούς, εκείνοι που αξιολογούνται ως οι πιο σημαντικοί είναι κυρίως οι σχετιζόμενοι με την προοπτική του κάθε κλάδου, την οικονομική προοπτική του κάθε κράτους χωριστά και την απόδοση της κάθε εταιρίας.
Στο συνέδριο, πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, να προσχωρήσουν άμεσα σε μια συμμαχία για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων. Η πρωτοβουλία της ΕΕΔΕ αφορά την κινητοποίηση 200 περίπου εταιριών ώστε μέσω της πρακτικής άσκησης να εξασφαλιστεί η συγκράτηση 600 – 1000 ταλέντων στη χώρα.

http://www.protothema.gr/economy/article/425759/poso-tha-auxithoun-oi-misthoi-ston-idiotiko-tomea-to-2015/

Leave a Reply