Πώς να τοποθετήσουμε τα ρούχα στην αποσκευή μας

0

 

Σίγουρα, δεν είναι ευχάριστο να βλέπουμε τα ρούχα μας ανακατεμένα και τσαλακωμένα μέσα στη βαλίτσα μας, όταν φτάνουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Μπορεί να έχουμε εκνευριστεί αρκετές φορές, αντικρίζοντας αυτό το θέαμα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν τρόποι για να γλιτώσουμε από αυτό το ζήτημα. 

  • Σωστός υπολογισμός 

Όπως ακριβώς κάνουμε έναν εκτενή υπολογισμό για τα χρήματα που θα ξοδέψουμε στη διάρκεια του ταξιδιού μας, έτσι θα πρέπει να σκεφτούμε ποια ρούχα θα μας φανούν χρήσιμα και θα τα φορέσουμε σίγουρα, ώστε να μην κουβαλάμε περισσότερα από όσα είναι απαραίτητα. Αφού το κάνουμε, φροντίζουμε να βάλουμε τα χοντρά ρούχα πρώτα στο κάτω μέρος της αποσκευής μας. 

  • Ρούχα που είναι εύκολα να τα διαχειριστούμε

Εάν η πλειοψηφία των ρούχων που διαλέξαμε είναι από μάλλινο ή βαμβακερό υλικό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορούμε πολύ εύκολα να τα στριμώξουμε στο κάτω μέρος της βαλίτσας μας, καθώς διπλώνονται πολύ εύκολα. 

  • Ρολάκια

Ένας τρόπος για να έχουμε μια τάξη και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην αποσκευή μας, είναι να κάνουμε τα μαλακά ρούχα ρολάκια. Αν κάνουμε ρολό τα εσώρουχα, τα μπλουζάκια και ό,τι άλλο μπορεί να τυλιχθεί, θα δούμε ότι γλιτώνουμε χώρο στη βαλίτσα μας για άλλα πράγματα που μπορεί να μας είναι απαραίτητα. Επιπλέον, αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε ακόμη περισσότερο χώρο, μια τσάντα χιαστί μπορεί να φιλοξενήσει μερικά από τα ρούχα μας, αν τα έχουμε τυλίξει με αυτόν τον τρόπο. 

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σακούλες

Μια νάιλον σακούλα, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από τα καθαριστήρια, μπορεί να φαίνεται απλή, αλλά είναι ικανή να βοηθήσει αρκετά στο να μην τσαλακωθούν τα ρούχα μας. Αν βάλουμε τέτοιου είδους σακούλες ανάμεσα από κάθε ρούχο, θα παραμείνουν όλα ατσαλάκωτα και δεν θα μπερδευτούν μεταξύ τους. 

  • Πρώτα τα αναγκαία

Αφού υπολογίσουμε πόσα και ποια ρούχα θα πάρουμε, φροντίζουμε να τοποθετήσουμε πάνω πάνω τα ρούχα που θα χρησιμοποιήσουμε τις πρώτες μέρες της διαμονής μας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε τα αγαπημένα μας σετ και δεν θα ανακατέψουμε όλα τα υπόλοιπα. 

Tip: Ένα μικρό tip για να αποφύγουμε κάποιο πιθανό ατύχημα με τα ρούχα μας, είναι να μην βάζουμε υγρά στοιχεία κοντά τους. Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να ξεχάσουμε κάποιο μπουκάλι κολόνιας ή αφρόλουτρου ανοιχτό, είναι καλή ιδέα να τα τοποθετούμε σε διαφορετικό σημείο. 

Επομένως, όταν πηγαίνουμε ένα ταξίδι, είναι βέβαιο ότι θέλουμε να απολαύσουμε τη διαμονή μας και να μπορούμε να μεταφέρουμε βολικά τα ρούχα μας, χωρίς ακαταστασία και προβλήματα. Οι παραπάνω προτάσεις, λοιπόν, μπορεί να μας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. 

Απάντηση