Πώς να επιλέξετε ένα στοπ πόρτας για το σπίτι σας

1

Τα στοπ πόρτας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και ένας αθόρυβος βοηθός που υπάρχει στις περισσότερες επιχειρήσεις και σπίτια. Ένα στοπ πόρτας εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του να κρατά μια πόρτα ανοιχτή ή να εμποδίζει μια πόρτα να ανοίξει πολύ δυνατά (προστατεύει τον τοίχο). Τα στυλ ποικίλλουν πολύ και εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες, επομένως η επιλογή του σωστού στυλ για το σπίτι ή το γραφείο σας είναι σημαντική.

Τι είναι το μαγνητικό στοπ;

Το μαγνητικό στοπ είναι μια συσκευή που τοποθετείται στον τοίχο ή στο πάτωμα και χρησιμοποιεί τη δύναμη ενός μαγνήτη για να κρατά μια πόρτα ανοιχτή. Αυτή είναι μια απλή λύση γιατί δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη εγκατάσταση και είναι κατάλληλη για τις περισσότερες τυπικές πόρτες. Σημείωση: Οι βαρύτερες πόρτες ενδέχεται να απαιτούν ισχυρότερο μαγνήτη ή εντελώς διαφορετικό στυλ στοπ της πόρτας – επικοινωνήστε με έναν ειδικό εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις ή ανησυχίες.

Ανάλογα με το επιλεγμένο στυλ, ένα μαγνητικό στοπ μπορεί επίσης να προστατεύσει τους τοίχους από λανθασμένα τοποθετημένες πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν ανεξέλεγκτα. Ένα στοπ πόρτας με προεξοχή θα εμποδίσει το πόμολο να χτυπήσει στον τοίχο (προκαλώντας βαθουλώματα και ρωγμές με την πάροδο του χρόνου) εάν η πόρτα ανοίξει απροσδόκητα. Το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός μαγνήτη είναι πως θα ασφαλίσει την πόρτα αν ανοίξει ξαφνικά και θα την αποτρέψει από το να κλείσει ξανά απότομα.

Τι είναι το επιτοίχιο στοπ πόρτα;

Αυτό είναι ένα συνηθισμένο στυλ που βιδώνει απευθείας στον τοίχο και έχει μια λαστιχένια άκρη στο τέλος (αυτό θα αποτρέψει τη ζημιά στην ίδια την πόρτα). Αυτό το στοπ πόρτας είναι εξαιρετικό για την προστασία των τοίχων, αλλά δεν κρατά την πόρτα ανοιχτή. Η επιλογή ενός inox στοπ πόρτας θα εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα και αντοχή στη φυσική φθορά με την πάροδο του χρόνου.

Τι είναι η σφήνα;

Η σφήνα έχει ουσιαστικά τα ιδία χαρακτηριστικά με το μαγνητικό στοπ πόρτας, αλλά δεν διαθέτει μαγνήτη ώστε να συγκρατεί μια πόρτα. Αυτό το στυλ είναι κάπως πιο φθηνό από άλλα είδη, αλλά συγκρατεί εξίσου αποτελεσματικά την πόρτα αφού σφηνώνει μεταξύ πόρτας και πατώματος. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται ποικίλλουν, συνεπώς ανάλογα το υλικό κατασκευής μιας σφήνας μπορεί να οδηγήσει σε συχνές αντικαταστάσεις επειδή καταστρέφεται με την πάροδο του χρόνου.

Τι είναι το πατητό στοπ πόρτας ;

Αυτό το στυλ είναι δημοφιλές για όσους δεν θέλουν να τρυπήσουν το πάτωμα ή για διακοσμητικούς λόγους δεν επιθυμούν να φαίνεται στο πάτωμα το στοπ πόρτας. Αυτό το στυλ βιδώνει στην πόρτα αντί στην επιφάνεια του δαπέδου. Αυτά τα στοπ διαθέτουν ένα μικρό πόδι ”πατητό” για να αποτρέψουν την περιστροφή της πόρτας σε όλο το μήκος που παραδοσιακά επιτρέπεται από τον μεντεσέ. Έχουν επίσης λαστιχένια μύτη για αποφυγή ζημιάς στην πόρτα και έχουν ρυθμιζόμενο μήκος.

1 COMMENT

  1. Το μαγνητικό στοπ πόρτας θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή

Leave a Reply