Πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο – Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

0

Πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - Μικροεπεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Σπασμένες βιτρίνες και φωτιές σε κάδους στη Σταδίου – Έσπασαν κατάστημα κι έβαλαν φωτιά σε ρούχα – Μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών – Στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και τα Προπύλαια η ένταση

Ένταση αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, αφού κατά την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια. Σπασμένες βιτρίνες αλυσίδων καταστημάτων και τραπεζών και φωτιές σε κάδους έβαλε ομάδα διαδηλωτών, ενώ υπήρξαν και μικροσυμπλοκές με δυνάμεις των ΜΑΤ στο Σύνταγμα και στην Βουκουρεστίου.

Αυτή την ώρα μερίδα διαδηλωτών κατευθύνεται προς τα Εξάρχεια.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Οι περίπου επτά χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και η πορεία ξεκίνησε διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου προς το Σύνταγμα, με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν κατάστημα αλυσίδας ρούχων, έβγαλαν ενδύματα στο δρόμο και έβαλαν φωτιά.

Λίγο μετά τις 7:30 η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να διαλυθούν.

Στο ύψος της Βουκουρεστίου, μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες κατά διμοιρίας των ΜΑΤ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Leave a Reply