“Πονοκέφαλος” ο νέος πλανητάρχης για την Ευρώπη

0

eyrwpi

“Βόμβα μεγατόνων” είναι για την Ευρώπη η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, με το Βερολίνο να στήνει ήδη τη στρατηγική του για την επόμενη μέρα. Οι πρώτες αντιδράσεις μυρίζουν αμηχανία… μία ημέρα αφότου τα γερμανικά ΜΜΕ τόνιζαν πως αυτό, που φοβάται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, είναι τί θα γίνει με τα σοβαρά προβλήματα του Νότου, αν νικήσει ο Τραμπ.

Σημειώνεται πως η αλλαγή σκυτάλης στην αμερικανική προεδρία βρίσκει την Ευρώπη σε μία πολύ κρίσιμη πολιτικά και οικονομία συγκυρία ενόψει γαλλικών και γερμανικών εκλογών, ιταλικού δημοψηφίσματος και έντονης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Αυτό για το οποίο ανησυχεί περισσότερο όλη η ευρωπαϊκή “οικογένεια” είναοι κατά πόσο οι σχέσεις Τραμπ και ΔΝΤ μπορεί να είναι λειτουργικές και αποτελεσματικές για τις χώρες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, μεταξύ άλλων και η Ελλάδα.

Ειδικότερα, φανερά προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς. Μιλώντας στο ραδιόφωνο “Europe1” λίγο μετά την επισημοποίηση του αποτελέσματος στις ΗΠΑ, ο ίδιος συνέκρινε με το Brexit συνέκρινε την εκλογή του Ντόναλτ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ . “Μετά το Brexit ένα κύμα διαμαρτυρίας και στην Αμερική έφερε τελικά τον Τραμπ στον Λευκό Οικο” είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Eξήγησε ότι η έκπληξή του για το αποτέλεσμα οφείλεται στο ότι “μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε σε μια νίκη της Κλίντον, για να αποφευχθεί μια πλειοψηφία στον Τραμπ ο οποίος κατά την εκστρατεία κινητοποίησε με τρόπο αρνητικό και επιθετικό τα συναισθήματα και ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν έχει ανάγκη από οποιοδήποτε συμβουλευτικό θεσμό, πράγμα επικίνδυνο για ένα πρόεδρο των ΗΠΑ”.

Περισσότερα εδώ…

Απάντηση