Παρακολουθούμε πραγματικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις μεγάλες διαστάσεις του θέματος με την πληρωμή των υπερωριών της Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ κας Μαρίας Θελερίτη από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.

image

Το θέμα αναδεικνύει το site Morias news και η κα Θελερίτη απαντά λέγοντας ότι ως εργαζομένη είχε αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα της. Καμία αντίρρηση

Ο Βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κος Θεοχάρης καταθέτοντας σχετική ερώτηση (μάλλον καταγγελία) στην Βουλή αποκαλύπτει ότι η κα Θελερίτη πήρε αυτά τα χρήματα με τροποποίηση που κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός κος Κατρούγκαλος και εισηγήτρια στην Βουλή αυτής της τροποποίησης ήταν κατά διαβόλου σύμπτωση η ίδια η κα Θελερίτη!

Μάλιστα με την ερώτηση του ο κ. Θεοχάρης αφήνει ευθέως αιχμές ότι αυτή η τροποποίηση αφορούσε μόνο την κα Θελερίτη για να πάρει τα 5.800 από την ΠΕΔ .

Σύμφωνα με τον βουλευτή, προκύπτει θέμα νομιμότητας και τήρησης κανόνων ηθικής τάξης για την κυβέρνηση, καθώς η καταβολή της υπερωριακής αποζημίωσης έγινε μετά την τροποποίηση σε νόμο του Γιώργου Κατρούγκαλου, που ψηφίστηκε όταν η Μαρία Θελερίτη ήταν εν ενεργεία βουλευτής.

image

Τα χρήματα ωστόσο, που έλαβε όπως καταγγέλλει ο Χάρης Θεοχάρης δεν προέρχονταν από τον προϋπολογισμό για τις «αποζημιώσεις υπερωριών», αλλά από το κονδύλι για τη διεξαγωγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Επειδή μέχρι σήμερα δημοσιεύαμε τις εξελίξεις του θέματος μόνο ως είδηση ,σήμερα ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε και εμείς και να εκφράσουμε χωρίς φόβο και πάθος την άποψή μας.

Δεν μπαίνουμε σε καμία λογική σκανδαλολογίας ούτε και σε λογικές κλειδαρότρυπας.

Το θέμα όμως κακώς προσπαθεί η κα Θελερίτη να το αναδείξει ως συνδικαλιστικό και εργασιακό.

Δεν είναι το ίδιο το πράγμα να έχεις τα προνόμια και τις αμοιβές ενός εκ των τριακοσίων και να διεκδικείς πάση θυσία να εισπράξεις αναδρομικά υπερωρίες τις οποίες πραγματοποίησες ως υπάλληλος του κόμματος που σήμερα είσαι Βουλεύτρια, και το ίδιο πράγμα να είσαι ένας μεροκαματιάρης εργαζόμενος με πετσοκομμένες αποδοχές και μισοδιαλυμένη ασφάλιση.

Κακώς λοιπόν η κα Θελερίτη τοποθετεί το θέμα στην βάση του εργαζόμενου που διεκδικεί. Καμία σχέση ενός απλού εργαζόμενου με τον αποσπασμένο στο κόμμα του υπάλληλο που θέλει μάλιστα να πείσει την κοινή γνώμη ότι έκανε και υπερωρίες εκεί!

Όταν μάλιστα η κοινή γνώμη έχει ..άποψη για τα χαϊδεμένα παιδιά του κομματικού σωλήνα που βρίσκονται αποσπασμένα σε Ρηγίλλης ,Χαριλάου Τρικούπη , Κουμουνδούρου κ.λ.π και τους θεωρεί περισσότερο αργόσχολους παρά δουλευταράδες.

Ακόμα όμως κι αν έκανε υπερωρίες η κα Θελερίτη και η κάθε κα Θελερίτη στο κόμμα της , δούλευε κομματικά και όχι για το Εθνικό συμφέρον ή για την Εθνική οικονομία. Για ποιο λόγο λοιπόν να την πληρώσει η ΠΕΔ από τα λεφτά των αγρίως φορολογούμενων Πελοποννησίων Πολιτών;

Και μάλιστα στο διάστημα της μεγάλης κρίσης που έχει φτύσει αίμα ο Έλληνας Πολίτης ,που η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο ,που οι νέοι μας πήραν το δρόμο της ξενιτιάς , να υπάρχει ένας από τους πλέον καλοβολεμένους Έλληνες που δεν τον έχει αγγίξει η κρίση, και να ζητάει υπερωρίες 5.800 ευρώ δηλαδή όσο είναι το ετήσιο εισόδημα ενός νεοπροσλαμβανόμενου Έλληνα πολίτη!

Και μην μπαίνουμε στην διαδικασία να επικαλούμαστε νόμους «Κατρούγκαλου» και άλλους σχετικούς νόμους και να υψώνουμε εργατικές κορώνες, γιατί όπως προείπαμε το θέμα δεν είναι εργατικό συνδικαλιστικό , νομικό και λογιστικό αλλά εξόχως πολιτικό και ηθικό.

Και ως γνωστόν το νόμιμο σε πολλές περιπτώσεις όπως αυτή δεν είναι και ηθικό.

Η ταπεινή μας άποψη πάντως είναι ότι πέρα από το «πέναλτι» στο οποίο υπέπεσε η κα Θελερίτη και βάζει σε δοκιμασία όλη την «ομάδα» της δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ , μπαίνει ένα ακόμα σοβαρότερο ζήτημα .

Αν η ερώτηση-καταγγελία του κ. Θεοχάρη προς τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ότι δηλαδή η τροποποίηση του νόμου του οποίου εισηγήτρια ήταν η ίδια η κα Θελερίτη , έγινε μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί η ίδια και δεν αφορούσε κανέναν άλλο εργαζόμενο, τότε εκτός από το σφύριγμα πέναλτι , η κα Θελερίτη πρέπει να πάρει και κόκκινη κάρτα.

Πεντακάθαρο λοιπόν το θέμα από κάθε άποψη!

Υ.Γ Πάντως αν και “πρώτη φορά αριστερά” φαίνεται ότι κάποιοι της Αριστεράς “την ξέρουν καλά την δουλειά” όπως λέει και κάποιος αυτοδιοικητικός για τον ευατό του

Πηγή: sfedona