Ποιος Ευρωπαίος πολιτικός φέρνει σαν παράδειγμα προς αποφυγή τον Τσίπρα;

0

ervthmatikoΑποκλειστική συνέντευξη στη Γαλλική συντηρητική εφημερίδα Le Figaro έδωσε ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί.

President NicolaS Sarkozy Visits Le Tricastin Nuclear PlantΜεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τη διαπραγμάτευση της Ε.Ε με την Ελλάδα και αν ο ίδιος θα προτιμούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

“Όχι σίγουρα όχι.” απάντησε και πρόσθεσε: “Βλέπω ότι ο κ. Τσίπρας έφαγε το καπέλο του. Εγκατέλειψε την ιδέα να ξηλώσει τις αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή στον Πειραιά, εγκατέλειψε την ιδέα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να προσλάβει δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Τσίπρας πήρε την εξουσία στην Ελλάδα με τα χειροκροτήματα του κ. Μελανσόν (ριζοσπαστική Αριστερά της Γαλλίας) και της κυρίας Λεπέν (ακροδεξιά της Γαλλίας)”.

“Λέω σε όσους χαιρέτισαν τις εκλογές στην Ελλάδα: να πού θα σας οδηγούσε η ψήφος στο Εθνικό Μέτωπο. Μόλις εξελέγη ο κ. Τσίπρας κατάπιε τις προεκλογικές του υποσχέσεις, τον γονάτισαν. Αυτό συνέβη σε μια αδελφή χώρα, στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού”, πρόσθεσε.

Απάντηση