Ποιος είναι ο κατάλληλος φωτισμός χώρου; Επιλέξτε ποιότητα και στυλ !

0

Η ποιότητα του φωτισμού στο σπίτι έχει μεγάλη σημασία γιατί προσφέρει χαλάρωση και εγρήγορση όταν τον χρειαζόμαστε . Όσον αφορά τον κατάλληλο φωτισμό υπάρχει μία πληθώρα από επιλογές στην αγορά όπως επιδαπέδια φωτιστικά και φωτιστικά εξωτερικού χώρου που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες μας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη και την ποιότητα των λαμπτήρων, διότι το ακατάλληλο φως μπορεί να ελλοχεύει πιθανούς κινδύνους για την υγεία των ματιών μας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές σχετικά με το πού μπορούμε να βρούμε λαμπτήρες υψηλής ποιότητας ώστε να είναι ασφαλείς για χρήση στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας.

 

Πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για επιδαπέδιο φωτισμό και φωτιστικά εξωτερικού χώρου, καλό είναι να επισκεφτούμε πρώτα και να ακούσουμε την συμβουλή ενός αξιόπιστου πωλητή φωτιστικών που προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας. Αναζητήστε καταστήματα λιανικής που ειδικεύονται στον φωτισμό και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία λαμπτήρων από αξιόπιστες μάρκες. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνετε ήσυχοι ότι έχετε επιλέξει λαμπτήρες που είναι κατασκευασμένοι με υλικά υψηλής ποιότητας και έχουν περάσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

 

Πριν λοιπόν αγοράσετε οποιοδήποτε τύπο λαμπτήρων, ελέγξτε εάν έχουν πιστοποιηθεί από κάποιον αναγνωρισμένο οργανισμό ασφάλειας όπως η Underwriters Laboratories (UL). Αυτή η πιστοποίηση διασφαλίζει ότι οι λαμπτήρες έχουν ελεγχθεί για την ασφάλεια των ματιών μας και συμμορφώνονται με τα βιομηχανικά πρότυπα.

 

Όσον αφορά τους λαμπτήρες που χρησιμοποιούνται στα επιδαπέδια φωτιστικά και τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου, οι ειδικοί συνιστούν την επιλογή λαμπτήρων LED. Οι λαμπτήρες LED είναι ενεργειακά αποδοτικοί και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως. Εκπέμπουν επίσης λιγότερη θερμότητα, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαυμάτων.

 

Επίσης, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οι λαμπτήρες δεν πρέπει να τοποθετούνται πολύ κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα όπως κουρτίνες ή έπιπλα, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγουμε λαμπτήρες με ενσωματωμένη θερμική προστασία η οποία σβήνει αυτόματα τη λάμπα σε περίπτωση υπερθέρμανσης.

 

Όταν επιλέγουμε λαμπτήρες πρέπει να ελέγχουμε και τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται. Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέγουμε λαμπτήρες κατασκευασμένους από υλικά υψηλής ποιότητας όπως μέταλλο ή γυαλί, καθώς αυτά τα υλικά είναι πιο ανθεκτικά και είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν ή να δημιουργήσουν κίνδυνο τραυματισμού.

 

Στα επιδαπέδια φωτιστικά και στα φώτα εξωτερικού χώρου πρέπει να επιλέγουμε λάμπες που είναι φιλικές προς την υγεία των ματιών μας. Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούνται λαμπτήρες με υψηλά επίπεδα μπλε φωτός, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει και να καταπονήσει τα μάτια μας. Επιπλέον, ορισμένοι λαμπτήρες μπορεί να εκπέμπουν ακτινοβολία UV, η οποία μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα και τα μάτια μας. Θα πρέπει, στις ενδείξεις ασφαλείας του λαμπτήρα, να αναγράφεται  η ένδειξη “χωρίς UV” για να βεβαιωθούμε ότι δεν εκπέμπουν επιβλαβή ακτινοβολία.

 

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα, ότι η εύρεση υψηλής ποιότητας λαμπτήρων είναι σημαντική για τη διασφάλιση τόσο της δικής μας λειτουργικότητας στον χώρο όσο και της ασφάλειας των ματιών μας. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να βρείτε λαμπτήρες υψηλής ποιότητας που μπορούν παράλληλα να βελτιώσουν τη διακόσμηση του σπιτιού σας και να παρέχουν έναν ασφαλή και λειτουργικό φωτισμό.

Leave a Reply