Ποιος ειναι ο `Βασιλιας της νυχτας` ?

1

Αν υπάρχει κάτι που λατρεύουν οι φαν του Game of Thrones, εκτός από τους χαρακτήρες και τα επεισόδια της σειράς, είναι να φτιάχνουν θεωρίες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Πλέον, με μόλις 6 επεισόδια να απομένουν, πολλές από αυτές τις θεωρίες συνδέονται με το τέλος της σειράς. Αναζητούνται μυστικά, λεπτομέρειες ακόμα και υπερβολικές εικασίες για να προβλεφθεί τι θα ακολουθήσει. Τρεις από τις πιο τραβηγμένες αλλά και απολαυστικές στην δικαιολόγησή τους θεωρίες είναι οι παρακάτω:

O Νεντ Σταρκ είναι ακόμα ζωντανός

Η θεωρία δεν είναι τόσο νέα. Ξεκίνησε από το τέλος της πρώτης σεζόν, μετά τον αποκεφαλισμό του Νεντ. Ξεχάστηκε όμως και τώρα επανήλθε στην επικαιρότητα λόγω του φινάλε της σειράς που πλησιάζει.

H θεωρία λέει ότι ο Ζάκεν Χ’γκαρ των Απρόσωπων βρισκόταν την ημέρα του αποκεφαλισμού του Νεντ στο Ρεντ Κιπ, αλλά όχι από απλή σύμπτωση. Η θεωρία αναφέρει ότι ο Βάρις προσέλαβε τους Απρόσωπους για να αντικαταστήσουν τον Νεντ με κάποιον άλλον ώστε ο ίδιος να καταφέρει να αποδράσει από τον δήμιό του. Αυτή η εικασία υποστηρίζεται από όσα γράφονται στα βιβλία αφού τόσο η Σάνσα όσο και η Κέιτλιν Σταρκ παρατηρούν διαφορές στο σώμα του Νεντ πριν και μετά τον θάνατό του.

Η θεωρία φαντάζει για πολλούς τελείως γελοία αφού οι Απρόσωποι δεν φαίνεται σε κανένα σημείο να μπορούν να φορέσουν τα πρόσωπα ζωντανών ανθρώπων. Ακόμα όμως και να ξεπεραστεί αυτό το… τεχνικό πρόβλημα, γιατί ο Νεντ αν είναι ζωντανός δεν έχει εμφανιστεί ακόμα; Πού κρύβεται και γιατί δεν υπερασπίστηκε σε κανένα σημείο τα παιδιά του στις τραγωδίες που έζησαν τόσα χρόνια;

Πού πηγαίνει και με ποιον σκοπό ο Nάιτ Κινγκ;

Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι ό Νight King θέλει μόνο να είναι κακός, να σκοτώνει δράκους και να καταλάβει το Γουέστερος, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός του σκοπός.

Μία θεωρία που ξεκίνησε, από πού αλλού, από το Reddit εξηγεί ότι ο αρχηγός των νεκρών πηγαίνει στο Γκοντς Άι, την τεράστια λίμνη που βρίσκεται το νησί των προσώπων.

Γιατί όμως; Γιατί εκεί σύμφωνα με τον μύθο έγινε η πρώτη συμφωνία ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων του Westeros και τον Παιδιών του Δάσους. Είναι κάτι στη συγκεκριμένη περιοχή που περιέχει μαγικές δυνάμεις τις οποίες προφανώς και θέλει να εκμεταλλευτεί ο Νάιτ Κινγκ.

Ο σκοπός του κατά τη θεωρία του συντάκτη είναι να δώσει, μέσω αυτών των μαγικών δυνάμεων, ζωή στον απέθαντο στρατό του.  Το Ιστγουότς είναι το πιο κοντινό μέρος για τον Γκοντς Άι. Το Χόρενχολ είναι η βορειότερη ακτή του Γκοντς Άι. Οι σεναριογράφοι πετούν μέσα στο σενάριο εδώ και πολλά χρόνια λεπτομερή στοιχεία για το Γκοντς Άι

Πώς μπορεί αυτή η θεωρία να εξηγήσει ότι ο Νάιτ Κινγκ θέλει ειρήνη στο Γουέστερος και πώς συνδέεται με το ότι μπορεί να είναι ο Μπραν, που θέλει να φέρει μία τάξη σε όλο το σύμπαν των βιβλίων και της σειράς; Σκεφτείτε μία τελική μάχη των Λευκών Οδοιπόρων με τον στρατό του Τζον Σνόου, της Ντενέρις και των άλλων βασιλιάδων. Σκεφτείτε τον στρατό των νεκροζώντανων να κερδίζει και όλοι οι άνθρωποι να πεθαίνουν. Και ενώ όλοι πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι το τραγικό τέλος του Game of Thrones, ο Νάιτ Κινγκ να πηγαίνει στο Γκοντς Άι και να τους ζωντανεύει όλους.

Ο Χοτ Πάι ευθύνεται για όλα

Ο Χοτ Πάι ενημέρωσε την Άρυα ότι ο αδερφός της ζει. Αυτό έκανε την Άρυα να αλλάξει τα σχέδιά της και αντί να πάει να σκοτώσει την Σέρσει γύρισε σπίτι της και επανενώθηκε με τα αδέρφια της.

Αν η Άρυα πήγαινε τελικά στο Κινγκ Λάντινγκ και σκότωνε την Σέρσεϊ ο δρόμος για τον Σιδερένιο Θρόνο θα ήταν ανοιχτός για την Ντενέρις. Άρα ο Τζον Σνόου δε θα χρειαζόταν να πάει σε αποστολή αυτοκτονίας πέρα από το Τείχος για να πιάσει έναν νεκροζώντανο ως απόδειξη του στρατού των νεκρών, για να τον πάει στην Σέρσεϊ.

Η Ντενέρις δε θα χρειαζόταν ποτέ να πάει να τον σώσει με τους δράκους της, ο Βισέριον δε θα είχε ποτέ σκοτωθεί από τον Νάιτ Κινγκ και ο στρατός των νεκρών δε θα είχε ποτέ έναν δράκο στον έλεγχό τους. Άρα δε θα μπορούσε να γκρεμίσει ποτέ το Τείχος, το οποίο για χιλιάδες χρόνια τους κρατούσε μακριά.

1 COMMENT

  1. Για όλα φταίει το κοράκι… O Bran είναι η αρχή και κατά πολλούς το τέλος

Leave a Reply