Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ;

0

 

Ποιον θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ;

Συνήθως τα ονόματα που ακούγονται πρόωρα ακούγονται για να καίγονται και έτσι είναι καλό να κρατά κανείς μικρό καλάθι ειδικά σε μια περίοδο όπου η κάλπη των βουλευτικώνεκλογών ακόμη δεν έχει ανοίξει για να κρίνει και τις ισορροπίες μεταξύ των κομμάτων την επόμενη ημέρα.

Ήδη ως πιθανοί υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακουστεί τόσο ο Δ. Αβραμόπουλος, όσο και οι πρώην πρωθυπουργοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ Κ. Καραμανλής και Κ. Σημίτης.

Ονόματα δηλαδή που δεν προέρχονται από τους κόλπους του κόμματος. Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα προστέθηκε ένα ακόμη πρόσωπο που επίσης δεν προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Π. Παυλόπουλο. Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να πέσει στο τραπέζι το όνομα του Σ. Δήμα, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Νίκου Κωνσταντόπουλου, αλλά και του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Ήδη λοιπόν έχουν ακουστεί επτά ονόματα, ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι όλες αυτές οι εκτιμήσεις.

Ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε πως μάλλον είναι ακόμη πρόωρη η συζήτηση καθώς “Θα εξαρτηθεί από το κάδρο που θα φτιαχτεί μετεκλογικά, από το πολιτικό τοπίο, από τους συσχετισμούς, όχι όμως εις βάρος του βασικού μας προγράμματος. Το τονίζω”.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχουν σκέψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο πολλά θα κριθούν και από τις πιθανές συνεργασίας που θα είναι αναγκαίες να υπάρξουν.

Leave a Reply