Ποιο χαστούκι στην Κανέλλη; Αθώος ο Κασιδιάρης για αυτό που είδαν εκατομμύρια σε ζωντανή σύνδεση

0

ImageHandler (1)

-Παύεται η ποινική δίωξη σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση στη ΛιάναΚανέλλη
-Το δικαστήριο ενέκρινε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας γιατί δεν είχε κατατεθεί μήνυση
-Οργισμένη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη – Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής

Την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη για την απίστευτη επίθεση με τα χαστούκια που έριξε στον τηλεοπτικό “αέρα” εναντίον της Λιάνας Κανέλλη, και τον οποίο είδαν ζωντανά εκατομμύρια τηλεθεατές, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος  πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του.

Όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα μέσα σε ένα τρίμηνο.

Το δικαστήριο δικάζει με βάση τα πραγματικά περιστατικά είπε η πρόεδρος

Νωρίτερα κατά την ανακοίνωση της απόφασης της, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του.

«Έπρεπε να ζητήσετε μια συγγνώμη» είπε η δικαστής, ενώ ανέφερε: «Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».

Εισαγγελέας: Έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου καθώς όπως είπε «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα».

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας “οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη”.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως “έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

Οργισμένη αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη η οποία εξερχόμενη των δικαστηρίων μίλησε στους δημοσιογράφους. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι δεν ακούστηκε “αθώος” στην αίθουσα και δεν είναι, ενώ έκανε έκκληση σε όλους να έχουν τα μάτια τους ανοικτά στους στόχους της Χρυσής Αυγής.

“Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Δεν καταδικάστηκε για τυπικούς λόγους, γιατί είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση. Μία έκκληση κάνω σε όλους, τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό τόσο τυπικό ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίσουμε και στη Βουλή σωστά αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή, ζωή σε λόγου σας. Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής”, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη.

Απάντηση