Ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής για την υπόθεση Γιακουμάκη

0

ImageHandler (25)

Σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων – Οι διώξεις αφορούν στην παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση

Ποινικές διώξεις σε δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι διώξεις που αφορούν στην παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση ασκήθηκαν σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για καταγγελίες περιστατικών bullying σε βάρος του άτυχου φοιτητή.

Να διευκρινιστεί ότι η προανάκριση έχει ανατεθεί στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων που ξεκίνησε να λαμβάνει καταθέσεις ενώ σχετικά έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο βεβαίως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο που εστάλη από την εισαγγελία.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης κατέθεσαν στις αρχές της εβδομάδας συμπληρωματικά για περισσότερες διευκρινίσεις στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου
η μητέρα του Βαγγέλη -η κυρία Μαρία Γιακουμάκη- αλλά και ο θείος του Γιώργος Βισδιαδάκης

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο protothema.gr o θείος του Βαγγέλη στην κατάθεσή του τόσο εκείνος όσο και η μητέρα του νεαρού φοιτητή δεν είχαν πει κάτι νεότερο από αυτά που είχαν πει στο πλαίσιο της πρώτης κατάθεσης. Η κυρία Γιακουμάκη επανέλαβε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό ή κάτι που να της είχε προκαλέσει ανησυχία ενώ όπως είπε όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά εκείνος της έλεγε «κάνουμε πλάκα». Να σημειωθεί ότι η δικογραφία που αφορά στο πόρισμα συντάχθηκε από την τριμελή επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε ο Βαγγέλης τέλος στη ζωή του.

Τέλος να σημειωθεί πως ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες το πόρισμα του καθηγητή ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θόδωρου Βουγιουκλάκη ενώ ελήφθησαν ως γνωστό τα αποτελέσματα τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αλλά και οι αναλύσεις γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ το group των διαδικτιακών φίλων του Βαγγέλη Γιακουμάκη που διαχειρίζεται τη σελίδα «Στη μνήμη του Βαγγέλη» μαζεύει υπογραφές και like προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για αυστηροποίηση των ποινών για το bullying και την παιδοφιλία.

Leave a Reply