Ποιες φωτογραφίες των παιδιών δεν πρέπει ποτέ να ανεβάζετε στο διαδίκτυο

0

Οι ειδικοί σε όλους τους τόνους επισημαίνουν πως δεν πρέπει να ανεβάζουμε φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, πολλοί είναι οι γονείς που δεν μπορούν να αντισταθούν και ανεβάζουν στα social media κάποια φωτογραφία του παιδιού της.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δείτε παρακάτω ποιες φωτογραφίες των παιδιών δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύετε στα social media.

Από το σχολείο ή εξωσχολικές δραστηριότητες

Όταν άνοιξαν τα σχολεία, πολλοί γονείς θέλησαν να ανεβάσουν φωτογραφία από την πρώτη ημέρα του παιδιού. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει η φωτογραφία να δίνει πληροφορίες για το σχολείο και την τοποθεσία του, διότι έτσι γνωστοποιείτε πού είναι το παιδί. Το ίδιο ισχύει και με τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Δεν ανεβάζετε, δηλαδή, ποτέ φωτογραφίες έξω από το φροντιστήριο ξένης γλώσσας, την ακαδημία ποδοσφαίρου, τη σχολή μπαλέτου και πάει λέγοντας, δείχνοντας την τοποθεσία.

Φωτογραφίες με το πρόσωπο

Οι ειδικοί τονίζουν πως δεν πρέπει να δείχνετε τα πρόσωπα των παιδιών στα social media. Αν θέλετε να ανεβάσετε, όμως, κάποια στιγμή της καθημερινότητάς τους, προτιμήστε φωτογραφία που δεν δείχνει το πρόσωπο. Μπορείτε να δημοσιεύσετε μία πιο καλλιτεχνική και να είναι εξίσου ωραία.

Φωτογραφίες χωρίς ρούχα

Αυτό ισχύει με τα παιδάκια μικρότερης ηλικίας. Φωτογραφίες με τα παιδιά με το μαγιό τους ή μωράκια μόνο με την πάνα τους που κάνουν για παράδειγμα τα πρώτα τους βήματα, απαγορεύονται να ανεβαίνουν στα social media.

Φωτογραφίες προσωπικής «αδυναμίας»

Ναι, πολλές φορές όταν το παιδί κλαίει ή έχει κάποιο ξέσπασμα να βρίσκετε αστείες τις γκριμάτσες ή τη στιγμή αυτή και να θέλετε να την απαθανατίσετε. Σε καμία περίπτωση, όμως, αυτή τη στιγμή αδυναμίας του παιδιού, την τόσο προσωπική και συναισθηματική δεν την μοιράζεστε στα social media. Παραβιάζετε με αυτό τον τρόπο την ιδιωτικότητά του.

Φωτογραφίες με άλλα παιδιά

Εδώ είναι κατανοητό πως ποτέ δεν ανεβάζετε ομαδικές φωτογραφίες στις οποίες συμμετέχει το παιδί σας. Απαγορεύεται να δημοσιεύετε ξένα παιδιά, ειδικά όταν δεν έχετε την έγκριση των γονιών τους. Οπότε, αν θελήσετε να δημοσιεύσετε φωτογραφία από τα γενέθλια του παιδιού σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε ρωτήσει τους γονείς των φίλων του.

πηγη

Leave a Reply