“Ποια μάνα σκοτώνει το παιδί της;”

0

 

diki_548_355

“Όσα χρόνια και να περάσουν ο πόνος θα είναι ο ίδιος”, ήταν τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε την απολογία της η μητέρα του Κωστή Πολύζου, που κατηγορείτε για το φόνο του παιδιού της.

Η γυναίκα αναφέρθηκε στην εξοχική τους κατοικία στην Χαλκιδική, λέγοντας πως η αγορά αυτή ήταν ιδέα του Κωστή και πως έφτιαχνε το μέλλον του. Σε ερώτηση του προέδρου σχετικά με την αγορά του αυτοκινήτου: “Αγοράσατε το αυτοκίνητο 25.000 ευρώ και το πουλήσατε πολύ σύντομα και πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με αυτή που το αγοράσατε. Για ποιο λόγο; Γνωρίζετε ότι βρέθηκε κηλίδα αίματος στο αμάξι;”

Η γυναίκα απάντησεε:

“Όχι δεν έχω καθόλου άποψη. Δεν έχω διαπράξει όλα όσα με κατηγορούν. Είναι το σπλάχνο μου, το καμάρι μου, το κουβάλησα 9 μήνες στην κοιλιά μου. Είναι το καλύτερο παιδί του κόσμου΄”, συμπλήρωσε με συγκίνηση και απάντησε στην ερώτηση σχετικά με τον λόγο που δεν πήγε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα: “Μου το απαγόρευσε η Αστυνομία. Ήθελα να πάω και δε με άφηναν από την Ασφάλεια Κοζάνης”

Στη συνέχεια, η εξέταση της κατηγορουμένης συνεχίστηκε με τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς. “Είναι μια μοναδική μέρα αυτή για εσάς, χάθηκε το παιδί σας”, είπε ο πρόεδρος στην κατηγορουμένη…

Στη συνέχεια της δίκης, βρέθηκε ένας αριθμός κινητού τηλεφώνου ο οποίος χρησιμοποιούνταν από την οικογένεια, χωρίς όμως να έχει δηλωθεί ποτέ στις έρευνες της Αστυνομίας. Ηκατηγορούμενη είπε πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιούσε τον συγκεκριμένο αριθμό.

Στις 12:20, με παρέμβαση της εισαγγελέως, ζητήθηκε να επανεξεταστεί ο μάρτυρας που είχε διακοπεί την Πέμπτη 10/11 και υπήρχαν υπόνοιες για ψευδορκία. Τον συγκεκριμένο μάρτυρα, με βάση τα πρακτικά της υπόθεσης, φαίνεται κάποιος να τον αναζήτησε στο google από τον υπολογιστή της οικίας Πολύζου! Επίσης ζητήθηκε εκ νέου από τον συνήγορο της υπεράσπισης να κληθεί ο γενετιστής κ. Φιτσιάλος, αίτημα το οποίο απέρριψε ο Πρόεδρος.

Η ροή της εξέτασης της κατηγορουμένης είναι αρκετά γρήγορη, “αναπηδώντας” στα γεγονότα, με συνεχείς ερωτήσεις από την έδρα του δικαστηρίου. Σε ερώτηση του δικαστηρίου, για ποιο λόγο δεν καταγράφηκαν όλες οι κλήσεις που ανέφερε η κατηγορούμενη, η ίδια απάντηση: “Δε ξέρω, δε δουλεύω σε τηλεφωνική εταιρεία”.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στην Εισαγγελέα το γεγονός πως η κατηγορούμενη έδωσε το ίδιο όνομα (Κωνσταντίνος) και στο δεύτερο παιδί της, τον ανήλικο ετεροθαλή αδερφό του Κωστή. Η ίδια απάντησε πως είχε 2 άτομα με αυτό το όνομα, τον πεθερό της και τον πατέρα της.

Η μητέρα του Κωστή Πολύζου συνέχισε λέγοντας: “Υπάρχουν κανόνες για το πως πρέπει να λειτουργεί μια οικογένεια; Επειδή κάναμε λάθη, όπως όλος ο κόσμος, πεσαμε στο λούκι, όπως όλος ο κόσμος… Ποια μάνα σκοτώνει το παιδί της; Στη Χαλκιδική δε πήγαμε για διακοπές, κάναμε έρευνα. Ακόμα περιμένω να μου στείλει πακέτο ο Κωστής μου και να μου πει είμαι εδώ… Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα με αγάπη και στοργή… Να κυνηγάς τα όνειρά τους… Ίσως φταίω γιατί δεν ήθελα ποτέ να τα χαλάσω χατίρι. Δεν γίνεται μια μάνα να αγαπάει περισσότερο το ένα παιδί από το άλλο. Είναι η ζωή μου…”

Η απολογία και εξέταση της κατηγορουμένης ολοκληρώθηκε στις 14:00, έπειτα από δυόμιση περίπου ώρες…

Πηγή: kozanilife

Απάντηση