Ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας εξαιρετικής διπλωματικής εργασίας

0

Η δήλωση είναι αυτή που καθορίζει τον σκοπό της διπλωματικής εργασίας σας. Μια σταθερή πτυχιακή εργασία μπορεί να ξεκινήσει ολόκληρο το δοκίμιό σας προς τη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να πλαισιώσει αμέσως τον στόχο, όχι μόνο για τους αναγνώστες σας αλλά και για εσάς ως συγγραφέα.

Τι είναι η δήλωση σε μια Διπλωματική Εργασία;

Οποιαδήποτε γραφή συναντήσετε, είτε πρόκειται για μια παρουσίαση είτε για μια περίτεχνη εργασία όρου, μπορεί να συμπυκνωθεί σε μία μόνο πρόταση. Μπορεί να είναι μια ερώτηση ή ένα επιχείρημα που παρουσιάζει την ουσία του κειμένου.

Μια δήλωση, με απλά λόγια, είναι μια περίληψη μιας ακαδημαϊκής εργασίας. Μια καλή δήλωση διπλωματικής εργασίας χρησιμεύει ως οδικός χάρτης για το υπόλοιπο άρθρο. Λέει στο κοινό τι ακολουθεί παρουσιάζοντας την άποψη του συγγραφέα. Το υπόλοιπο της εργασίας σας αφορά την ενίσχυση αυτής της δήλωσης με υποστηρικτικά γεγονότα ή μελέτες περιπτώσεων.

Μια δήλωση διπλωματικής εργασίας εμπίπτει στην εισαγωγική παράγραφο. Όταν δείτε ένα παράδειγμα εργασίας, από την υπηρεσία γραφής, θα παρατηρήσετε ότι η δήλωση της διπλωματικής είναι η πρώτη πρόταση του κομματιού. Άλλοι επίσης επιλέγουν να το αποθηκεύσουν προς το τέλος της πρώτης παραγράφου.

Ωστόσο, εάν γράφετε μια μεγαλύτερη ερευνητική εργασία, μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασίαγια μεταγενέστερες παραγράφους. Αλλά θα είναι πάντα στο πρώτο κεφάλαιο.

Σημασία Δήλωσης Διατριβής

Η δήλωση της διπλωματικής εργασίας σας πρέπει πάντα να είναι συγκεκριμένη. Θα πρέπει να είναι σε θέση να:

  • Συγκεντρώστε τις ιδέες σας σε μία ή δύο προτάσεις

  • Οδηγήστε τον αναγνώστη σας στο επιχείρημά σας

  • Οργανώστε και αναπτύξτε το δοκίμιό σας με βάση την προοπτική σας.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό για να περιέχει μια ή δύο προτάσεις. Έχουμε μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταλήξετε στην καλύτερη δήλωση της εργασίας σας.

Συμβουλές για να γράψετε μια ισχυρή δήλωση διπλωματικής εργασίας

Σκέψου τις ιδέες σου. Μια καλογραμμένη δήλωση δεν είναι καλή αν δεν μπορείτε να την υπερασπιστείτε με στοιχεία. Όταν σκέφτεστε την πτυχιακή του δοκιμίου σας, φανταστείτε πώς θα διατυπώνατε τις παραγράφους του σώματος που θα υποστήριζαν το επιχείρημά σας. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τα αντεπιχειρήματα και να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να υποστηρίξετε τη θέση σας ενάντια σε αυτές τις αντιφάσεις.

Αν όμως σας φαίνεται πραγματικά ενοχλητικό, μπορούμε να σας προτείνουμε να επιλέξετε μια νόμιμη υπηρεσία από ειδικούς επαγγελματίες και να σταματήσετε να ανησυχείτε πολύ γι’ αυτό.

Να έχετε μια συγκεκριμένη απάντηση. Μια αόριστη δήλωση δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της. Δείτε το ως απάντηση σε μια ερώτηση. Πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο, ώστε ο αναγνώστης σας να γνωρίζει ότι το κείμενοαξίζει τον χρόνο και την προσοχή του. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να πείσει το κοινό να συνεχίσει να διαβάζει.

Κρατήστε το συνοπτικό: Οι καλύτερες διπλωματικές εργασίες είναι αυτές που εκφράζονται αποτελεσματικά σε μία μόνο πρόταση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια δήλωση με πολλές προτάσεις μπορεί να είναι κατάλληλη, αλλά φροντίστε να μην μπείτε πολύ στο επιχείρημά σας. Για αυτό είναι το υπόλοιπο κείμενο σας.

Οραματιστείτε την διπλωματική σας ως το επίκεντρο

Η πτυχιακή σας πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να αναλάβει το κεντρικό στάδιο της εργασίας σας. Σκεφτείτε το ως τίτλο για ένα άρθρο blog. Χρειάζεστε το υπόλοιπο περιεχόμενο για να σχετίζεται με τον τίτλο.

Ομοίως, κάθε θεματική πρόταση πρέπει να συνδέεται απευθείας με τη πτυχιακή. Στη συνέχεια, οι παράγραφοι του σώματος λειτουργούν ως επεξεργασία αυτών των θεματικών προτάσεων. Εάν οι φοιτητικές εργασίες σας δεν μπορούν να επιτύχουν αυτή τη σημασία, τότε είναι καλύτερο να την αναθεωρήσετε.

Πώς να γράψετε μια δήλωση διπλωματικής σε τρία βήματα

Όσο απλό κι αν ακούγεται, η σύνταξη δήλωσης της διπλωματικής είναι το πιο δύσκολο μέρος μιας εργασίας για πολλούς φοιτητές. Μιλήσαμε λοιπόν με το Diploma Line και συμβουλευτήκαμε τους επαγγελματίες συγγραφής τους για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε την τέλεια δήλωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι 3 απλά βήματα.

1. Μετατρέψτε την ιδέα σας σε ερώτηση και απαντήστε την

Συμπεριλάβετε μια ερώτηση στην πρώτη παράγραφο της εργασίας σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε τη δήλωση της διπλωματικής σας ως απάντηση σε αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε: «Ποιο είναι το πιο ευέλικτο φαγητό;». Στη συνέχεια, η δήλωση της πτυχιακής σας θα ήταν σύμφωνα με τις γραμμές του “Το πιο ευέλικτο φαγητό είναι ένα σάντουιτς”.

Αυτή η μέθοδος θα τραβήξει το ενδιαφέρον στους αναγνώστες σας από την πρώτη πρόταση και θα τους ενθαρρύνει να διαβάσουν περαιτέρω για να βρουν την απάντηση.

2. Προσθέστε ένα επιχείρημα και ένα αντεπιχείρημα

Όπως μπορείτε να δείτε, η παραπάνω δήλωση φοιτητικής εργασίας μπορεί να φαίνεται αδύναμη. Αυτό που του λείπει είναι μια διάψευση και ένας λόγος για τον οποίο θα υπερασπιστείτε τη δήλωσή σας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τροποποιήσετε τις παραπάνω δηλώσεις σε – «Ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι ένα σάντουιτς είναι πολύ απλό, η σωστή γέμιση μπορεί να το μετατρέψει σε ένα εκλεπτυσμένο γεύμα κατάλληλο για κάθε περίσταση, από το πρωινό μέχρι το δείπνο. Αυτό είναι καλύτερο γιατί έχει στοιχεία και δείχνει την εμπιστοσύνη σας.

3. Περιγράψτε τα κύρια σημεία σας

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι το περίγραμμα. Σε αντίθεση με τον πρόλογο ενός βιβλίου, μια δήλωση διπλωματικής πρέπει να προσφέρει στον αναγνώστη αρκετά για να τον πείσει να συνεχίσει την ανάγνωση. Δεν θέλετε να μπείτε στις λεπτομέρειες του δοκιμίου σας.

Συμπέρασμα

Θυμηθείτε ότι η διπλωματική εργασία σας πρέπει επίσης να καταδεικνύει τα συμπεράσματα. Θα πρέπει να αιτιολογεί την ανάγκη για συζήτηση και γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο θέμα για την εργασία σας.

Leave a Reply