Πλήρωσαν έως και δέκα φορές περισσότερα χρήματα γιατί «τα παιδιά μας πεινάνε»

0

 

ImageHandler (36)

«Επιδρομή» στην πόλη Κουκούτα της Κολομβίας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα πραγματοποίησαν 500 πεινασμένες γυναίκες από τη χώρα του Νίκολας Μαδούρο.

Οι αποφασισμένες γυναίκες δεν πτοήθηκαν ούτε από την παρουσία των Κολομβιανών συνοριοφυλάκων που φύλαγαν την γέφυρα-συνορο που χωρίζει την Κολομβία από τη Βενεζουέλα κοντά στην πόλη Κουκούτα. Έσπασαν τον κλοιό και όρμηξαν στα σούπερ μάρκετ της κολομβιανής πόλης προκειμένου να προμηθευτούν είδη που στην Βενεζουέλα είναι προς εξαφάνιση όπως χαρτί υγείας, αλεύρι, λάδι κ.α.

Φορώντας λευκά κοντομάνικα προκειμένου να δείξουν τις ειρηνικές τους διαθέσεις δεν δίστασαν να πληρώσουν έως και 10 φορές πάνω τις τιμές των βασικών αυτών προϊόντων που σπανίζουν στη Βενεζουέλα.

«Οι γυναίκες της Ουρένα (σ.σ. η πόλη της Βενεζουέλας απο την οποία ξεκίνησαν) αποφάσισαν να περάσουν τα σύνορα γιατί δεν έχουμε φαγητό στα σπίτια μας, τα παιδιά μας πεινάνε, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τα βασικά» δήλωσε μια από τις 500 γυναίκες.

Τα σύνορα της Βενεζουέλας έχουν κλείσει από τον Αύγουστο του 2015 με απόφαση του Μαδούρο προκειμένου να σταματήσει το λαθρεμπόριο των προϊόντων από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία.

Η Βενεζουέλα αν και πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά και φάρμακα με τον Νίκολας Μαδούρο να τις αποδίδει «στον οικονομικό πολεμο» κατά της σοσιαλιστικής κυβέρνησής του.

πηγη

Leave a Reply