Πλημμύρες και υπερχειλίσεις ρεμάτων στη Δυτική Αττική

0

plym

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει απο τις πρωτες πρωινες ωρες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τη 01.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής έχουν υπάρξει 22 κλήσεις για άντληση υδάτων στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων.

Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς σύμφωνα με κατοίκους της Μάνδρας, η βροχόπτωση έχει δημιουργήσει χείμαρρο στο κέντρο της πόλης. Καταγγελίες μιλούν για ορμητικά νερά που έχουν παρασύρει αυτοκίνητα ενώ δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπήρξαν δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Η πρώτη αφορούσε σε οδηγό που εγκλωβίστηκε στο όχημά του και η δεύτερη σε ένοικο σπιτιού.

Η μεγάλη και παρατεταμένη καταιγίδα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται υπερχειλίσεις ρεμάτων. Σε «κόκκινο συναγερμό» για πλημμύρες τίθενται αυτή την ώρα το Δυτικό τόξο, οι περιοχές Μάνδρα, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου πεδίου καθώς και περιοχές που βρίσκονται στα Δυτικά άκρα του Νομού Αττικής.

Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος της Γέφυρας της Μάνδρας μέχρι το κέντρο της περιοχής ενώ έχει κλείσει και η έξοδος της Αττικής οδού προς Μάνδρα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της συσσώρευσης υδάτων.

Απάντηση