Πιτέλλα: Tα πάντα για να αποφευχθεί ένα Grexit

0

Η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με σημερινή ανακοίνωσή της, καλεί τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να συνεδριάσουν εκτάκτως εντός της ερχόμενης εβδομάδας, με αντικείμενο το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρός της, Τζιάνι Πιτέλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι «η Ευρωζώνη εισέρχεται σε ταραγμένα νερά» και σημειώνει ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί η Grexit». Το ζητούμενο εξακολουθεί να είναι «ένας αξιοπρεπής συμβιβασμός» επισήμανε.

«Οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων των πιστωτών και της ελληνικής κυβέρνησης μπορούν να γεφυρωθούν» επισημαίνουν οι Σοσιαλιστές, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο ως διαμεσολαβητής.

Στην ανακοίνωση των Σοσιαλιστών αναφέρεται, επίσης, ότι «μια τεράστια χρηματοπιστωτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική καταστροφή είναι επικείμενη, αν η Ελλάδα αποκοπεί από χρηματοοικονομικές ροές και βγει έξω από την Ευρωζώνη» και ότι «οι αλυσιδωτές επιπτώσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο».

Όσοι αντιμετωπίζουν το σημερινό αδιέξοδο καθαρά ως χρηματοπιστωτική κρίση παίζουν με τη φωτιά δίπλα σε ένα βαρέλι μπαρούτι, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: real.gr

Leave a Reply