Πιο γυμνό από ποτέ το Κορινθιακό Ποδόσφαιρο;

0

Ενώ πλησιάζουν οι εκλογές της ΕΠΣ Κορινθίας και ενώ οι μονομάχοι είναι έτοιμοι για την τελική ευθεία, αυτό που γίνεται φανερό στον εξωτερικό παρατηρητή είναι ότι το Κορινθιακό ποδόσφαιρο έχει μπει σε μεγάλα προβλήματα…

Τι μας κάνει να το λέμε αυτό;

Το γεγονός ότι μόλις 21 ομάδες έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν!

Οι ομάδες αυτές είναι οι:

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ

Οι υπόλοιπες έχασαν την άδεια τους επειδή δεν κατάφεραν να μαζέψουν εγκαίρως τα πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους. Λιγο ο κορονοιός, λίγο το γεγονός ότι δυο συνεχόμενες χρονιές δεν υπάρχει πρωτάθλημα στην ουσία η εικόνα που παρουσιάζεται είναι πραγματικά θλιβερή.

Θλιβερή γιατί ούτε σωματεία με μεγάλη ιστορία στο τοπικό πρωτάθλημα δεν πήραν το πράσινο φως ενώ θα χαθούν και πολλά χρήματα από αυτά που έδωσε η Γενική Γραμματεία αθλητισμού στις ομάδες που είχαν διασφαλίσει το πιστοποιητικό.

Όμως πλέον υπάρχει ακόμα ένα εφιαλτικό σενάριο.

Να αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμα μια ομάδα. Και βέβαια ο λόγος γίνεται για τον κυκεώνα που έχει μπλέξει ο ιστορικός Κύψελος, η ομάδα της προσφυγιάς του Συνοικισμού που η κρεατομηχανή που λέγεται Κορινθιακό ποδόσφαιρο και μικροπολιτική έχει φέρει τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι του

Υπάρχει καταγγελία που αποδέκτες της είναι η ΕΠΣ Κορινθίας, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αλλά ακόμα και η πολιτική ηγεσία του Δήμου.

Καταγγελία που εμπλέκει και τις επιχορηγήσεις και κάνει λόγο τόσο για τον τρόπο εκλογής του ΔΣ όσο και για την ίδια τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα!

Η τελευταία φορά που η πολιτική έμπλεξε στο Κορινθιακό ποδόσφαιρο, είχε καταστροφικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα οι ομάδες μας να γίνονται σάκος του μποξ όταν καλούνται να τα βγάλουν πέρα στη Γ(!) κατηγορία.

Αθλητικογράφοι δεν είμαστε για να ξέρουμε τις ισορροπίες μεταξύ των ομάδων αν και βλέπουμε ότι η κατάσταση με τα άρματα είναι ρευστή, όμως σα φίλαθλοι ανησυχούμε για το μέλλον.

Ζητούμε ένα πρωτάθλημα που να παίζεται επί ίσης όροις και η ηγεσία της ΕΠΣ όποια και αν είναι αυτή στο μέλλον θα πρέπει να ασχοληθεί με τις ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν τα απαραίτητα έγγραφα αφού οι περισσότεροι δεν είναι επαγγελματίες του ποδοσφαίρου.

Να υπάρχει γραφείο αρμόδιο που να μπορούν να πάνε οι ομάδες για να βοηθηθούν αλλά και να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις.

Χρειάζεται περισσότερη εξωστρέφεια και ενημέρωση το Κορινθιακό ποδόσφαιρο. Αλλιώς το σημερινό τέλμα θα γίνει μόνιμο. Ήδη χάθηκαν πάνω από 70.000€ από την αδυναμία των ομάδων να ολοκληρώσουν την εγγραφή στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μια πληγή ακόμα σε ένα τοπικό ποδόσφαιρο που ήδη αιμορραγούσε όλα αυτά τα χρόνια…

 

Leave a Reply