Πέτρος Τατούλης “Με συνέπεια και αξιοπιστία η Πελοπόννησος εδραιώνεται στις διεθνείς αγορές”

0

image

Η δυναμική και διακριτή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των προϊόντων και των επιχειρήσεών της επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα χρονιά, στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2015″ ήταν η κοινή διαπίστωση του Ομοσπονδιακού Υπουργού Τροφίμων και Αγροτικής Οικονομίας της Γερμανίας κ. Christian Scmidt, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, κατά τη συνάντησή τους στα εγκαίνια της έκθεσης το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

image

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μαζί με τους Υπουργούς κ. Schmidt, και κ. Αποστόλου, τον κ. Jurgen Roters, Δήμαρχο Κολωνίας και τoν κ. Wolfgang Ingold πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών επισκέφθηκαν τα Ελληνικά περίπτερα, όπου αποτυπώθηκε η εξωστρεφής και δυναμική πορεία των προϊόντων από την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την Πελοπόννησο.

image

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλή Μαντά, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Μπακούρη, ανέφερε ότι “Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται για ακόμα μια φορά στην Anuga με το δικό της περίπτερο.

image

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα δικά μας προϊόντα είναι κατεξοχήν στο σύνολό τους βιολογικά, είναι προϊόντα εξαιρετικά φιλικά και είναι προϊόντα τα οποία έχουν μια δική τους ποιότητα, η οποία έχει πιστοποιηθεί. Τα περισσότερα προϊόντα μας, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές, είναι προϊόντα που είναι πλήρη με ω3 παράγοντες, με αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν πάρα πολύ στην ευεξία, στην καλή ζωή.

image

Ένα σημαντικό γεγονός που ευνοεί αυτά τα χαρακτηριστικά στα προϊόντα μας είναι το εξαιρετικό μικροκλίμα της περιφέρειάς μας. Απ’ την άλλη πλευρά είναι και οι παραδοσιακές μας καλλιέργειες. Στην Πελοπόννησο συνεχίζουμε να καλλιεργούμε με τον ίδιο τρόπο που καλλιεργούσαν τη γη οι πρόγονοί μας ο οποίος είναι ίδιος εδώ και αιώνες. Γι’ αυτό και τα προϊόντα είναι εξαιρετικά ποιοτικά και περιζήτητα. Δεν είναι ωστόσο προϊόντα που μπαίνουν απλώς στη διατροφική αλυσίδα, αλλά είναι προϊόντα τα οποία επηρεάζουν άμεσα την υγεία του ανθρώπου”.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πραγματοποίησε επίσης επαφές με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνο, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Θεόδωρο Δασκαρέλη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ κ. Γρηγόρη Δελαβέκουρα και τον Πρόεδρο του Ελληνογερμανικού επιμεητηρίου κ. Κελέμη.

Leave a Reply