Πέτρος Φιλιππίδης: Η καραντίνα στην Τρίπολη και οι πρώτες αντιδράσεις για την προφυλάκισή του

0

“Είναι λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Τετάρτης. Ένας εύσωμος άνδρας, ντυμένος με σκούρα ρούχα και φορώντας ένα μαύρο καπέλο, βγαίνει από τη ΓΑΔΑ, με χειροπέδες στα χέρια και κρατώντας ένα μικρό μπουκαλάκι νερό, και οδηγείται από τους αστυνομικούς στο υπηρεσιακό όχημα μεταγωγών που είναι σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο μπροστά. Το πρόσωπο του είναι σχεδόν καλυμμένο από τη μαύρη μάσκα που φοράει, το βλέμμα του ωστόσο και τα χαρακτηριστικά γκρίζα μαλλιά του τον προδίδουν. Είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός που πρωταγωνιστεί επί σειρά ετών στο θέατρο και την τηλεόραση. Λίγο πριν επιβιβαστεί σηκώνει τα μάτια και ρίχνει ένα βλέμμα προς τους φωτογράφους και τις κάμερες που έχουν συγκεντρωθεί. Ένα βλέμμα που μοιάζει να εκφράζει θυμό αλλά και έντονο φόβο, τα ίδια δηλαδή ακριβώς συναισθήματα που βίωσαν οι γυναίκες οι οποίες έπεσαν θύματα των άρρωστων σεξουαλικών των ορέξεων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει εναντίον του.

Αυτή ίσως να ήταν η πιο ρεαλιστική σκηνή στην οποία έχει ποτέ πρωταγωνιστήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ήταν η στιγμή της οριστικής και επίσημης αποκαθήλωσής του ως ηθοποιού αλλά και ανθρώπου. Αδύναμος να ασκήσει πλέον οποιαδήποτε μορφή βίας, σωματικής ή εργασιακής,
είναι υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, αυτών που μέχρι την τελευταία στιγμή αρνούνταν κατηγορηματικά μη διστάζοντας να «κακοποιήσει», για μία ακόμη φορά, τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν προσβάλλοντας με τις καταθέσεις του την τιμή και την αξιοπρέπειά τους.

Ήταν πεπεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα γλιτώσει την προφυλάκιση, όπως τή γλίτωνε όλα αυτά τα χρόνια. Κι αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός πως η πρώτη φράση που είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ήταν «Δεν το πιστεύω αυτό που κάνετε…». Οι ώρες που πέρασε το βράδυ της Τρίτης στο κελί της ΓΑΔΑ προφανώς δεν ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσει τί ακριβώς τού έχει συμβεί. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έμοιαζε σαν χαμένος και που το μυαλό του ήταν περισσότερο κολλημένο στο φόβο μην δεχτεί επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του, έναν φόβο που εξέφρασε στους αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν να τον καθησυχάσουν.”

πηγη

Απάντηση