Πετρέλαιο θέρμανσης: Χειροκροτούν οι βενζινοπώλες τη μείωση φόρου – 300 ευρώ ανά 1.000 λίτρα το κέρδος για τα νοικοκυριά

0

PETRELAIOISM_533_355

Πανηγυρικά υποδέχτηκε η αγορά την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στηνεξίσωση φόρου του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Αλλωστε αυτό ήταν πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας ο φόρος θα καθοριστεί στα 6 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης και στα 33 λεπτά για το πετρέλαιο κίνησης. Και αυτο γιατί επιτέλους κατάλαβαν οτι και ο κόσμος πάγωνε και έσοδα στα κρατικά ταμεία δεν έμπαιναν λογω του περιορισμού της κατανάλωσης.

Χειροκροτούν οι βενζινοπώλες

Οπως  o Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Ελλάδος, Άγγελος Τούντας “η σημερινή δήλωση του κυρίου Μάρδα σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που είχε πει πριν 2 μήνες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας και μετά από ερώτησή μου, οτι η κυβέρνηση δεσμεύεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης να είναι 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, χωρίς επιδοτήσεις, χωρίς τίποτα.

Αυτό ειναι προς τη θετική κατεύθυνση μήνυμα και μακάρι να επιβιώσεις ως άποψη και ως θέση μέχρι και το ξεκίνημα της περιοδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή ως τις 15 Οκτωβρίου.

Για να μπορέσει ο λαϊκός κόσμος να ζεσταθεί, να μην παγώνει, να μην καιγεται με τα μαγκάλια. Το μέτρο το χειροκροτούμε και ηταν πάγιο αιτημα των βενζινοπωλών”.

Leave a Reply