Πετρέλαιο και τράπεζες στήριξαν τη Wall Street

0

HGHGHGHG

Συνεχίζουν με κέρδη Dow και S&P – Οριακή άνοδο για τον δείκτη δολαρίου

Η πολύ καλή πορεία των μετοχών πετρελαϊκών ομίλων και τραπεζών οδήγησε υψηλότερα την αμερικανική αγορά, με τον S&P 500 να διαγράφει όλες τις απώλειές του από την αρχή του έτους.

Κοντά στο 1% ήταν τα κέρδη των κυριοτέρων δεικτών για την εβδομάδα, ενώ ήταν η πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών από το Νοέμβριο.

Κέρδη 120 μονάδων για τον Dow, με τις Goldman Sachs και JPMorgan να ηγούνται των κερδών, ενώ ο δείκτης σημειώνει κέρδη 1% για το 2016.

Κέρδη για τη χρονιά και για τον S&P 500 ο οποίος βρίσκεται 4% κάτω από τον ενδοσυνεδριακό υψηλό 52 εβδομάδων.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 76 σεντς ή 1,89% στα 39,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ στιγμιαία ξεπέρασε ακόμα και τα 41 δολάρια το βαρέλι.

Ο Nasdaq για λίγο κινήθηκε πτωτικά, καθώς υποχώρησαν οι Microsoft και Amazon declined, ενώ η Adobe έκλεισε μέ άνοδο 3,85%, αφού έφτασε ενδοσυνεδριακά υψηλό όλων των εποχών.

Ο DOW ενισχύθηκε 0,69% στις 17.602,30 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 2.049,56 μονάδες ενώ ο NASDAQ σημείωσε κέρδη +0,43% στις 4.795,65 μονάδες.

Οριακή άνοδος για τον δείκτη δολαρίου, ο οποίος, όμως, διατηρείται σε αρνητική πορεία για την εβδομάδα. Στο 1,13 δολ. το ευρώ. Πτώση 12 δολαρίων για τον χρυσό στα 1.252 δολάρια η ουγκιά.

Η απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου κυμάνθηκε στο 0,84% ενώ αυτή του 10ετούς στο 1,88%.

Ο χρυσός υποχώρησε 10,70 δολαρια στα 1,254,30 δολάρια η ουγγιά.

Ο δείκτης φόβου (VIX) έκλεισε κοντά στο 14.

Τρεις μετοχές σημείωναν άνοδο για κάθε δύο που κατέγραφαν πτώση.
Πηγή

Leave a Reply