Πέταξε μακριά της «γερακίνας ο γιος»

0

Βιρβος

Είχε γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια και είχε συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες

Ένας από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς στιχουργούς της ελληνικής μουσικής, ο Κώστας Βίρβος, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 88 ετών. Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο σπίτι του με σοβαρά προβλήματα υγείας, και ήταν διασωληνωμένος μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 29 Μαρτίου 1926. Ο πατέρας του, πλούσιος τυρέμπορας, τον έστειλε στην Κοργιαλένειο Σχολή. Όταν τελείωσε, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου γράφτηκε στην Πάντειο. Έγραφε από νωρίς στιχάκια, αλλά όνειρό του ήταν να γίνει σκηνοθέτης.

Έγινε μέλος του ΕΑΜ, και ανεβαίνει στο βουνό όπου συναντά τον Άρη Βελουχιώτη. Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω πολιτικών φρονημάτων, ενώ εργάστηκε ως υπάλληλος από το 1954 έως το 1985.

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Στέλιος Βαμβακάρης, ενώ αργότερα στίχους του μελοποίησαν και συνθέτες όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Μίμης Πλέσσας, και ο Χρήστος Λεοντής. Σύμφωνα με υπολογισμούς έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά εκ των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες που ακούγονται τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα.

Απάντηση