Περισσότερη ενημέρωση για το ζήτημα του οδοστρώματος και του καταστήματος στον Ακροκορινθο

0

Πολλές αντιδράσεις δημιούργησε η αναφορά του συνεργάτη μας Τάκη Καρτσωνάκη στο κάστρο του Ακροκορίνθου, το δρόμο που πρέπει να διαμορφωθεί και το κατάστημα.

Αρχικά όσον αφορά το δρόμο επικοινωνήσαμε με το δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και μας είπε ότι παρότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου έχει εδώ και κάποιους μήνες ξεκινήσει τις διαδικασίες για να υπάρξει επισκευή του οδοστρώματος σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία. Παράλληλα θα γίνουν και κάποιες ακόμα εργασίες στον εξωτερικό χώρο ώστε να βελτιωθεί η εικόνα.

Μαζί μας επικοινώνησε και ο διαχειριστής του καταστήματος.

Μας είπε ότι έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του καταστήματος όσον αφορά τις εργασίες που χρειάζεται ο εξωτερικός χώρος σε σχέση με την αρχαιολογική υπηρεσία. Μάλιστα μας προέτρεψε να συγκρίνουμε το εσωτερικό με το εξωτερικό του καταστήματος λέγοντας μας ότι εκεί που είχε τη δυνατότητα έχει κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζεται.

Τέλος για τις αργίες στη δυνατότητα επισκεψιμότητας του Κάστρου ενημερωθήκαμε ότι το πρόγραμμα βγαίνει από το υπουργείο απευθείας και όχι από την αρχαιολογική υπηρεσία Κορίνθου.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα του Κορονοϊού που με εντολή υπουργείου ήταν κλειστός.

Το ωράριο επισκέψεων είναι από τις 8.30 το πρωί ως τις 15.30. Μετά η πόρτα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας.

Leave a Reply