Περί Πίκων, Πουαρό και ΚΕΠΑΠ

0

Υπάρχουν φορές που χρειάζεται στο επάγγελμα μας να μιλάμε για τα αυτονόητα. Αυτονόητο είναι πως κάνουμε τη δουλειά μας όταν ρωτάμε από το ekorinthos πόσο κοστισε το απογοητευτικό κατά γενική ομολογία (ακόμα κι ο δήμαρχος κι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ. Οικονόμου δεν έκρυψαν την απογοήτευση τους) χωριό του Άη Βασιλη.

Αυτονόητο είναι να ρωτήσουμε γιατί κόπηκε στα δύο το ποσό των 47000 με το ΦΠΑ που κοστισε.

Αυτονόητο είναι να δώσουμε βήμα σε όσους είχαν τα ίδια ερωτήματα με εμάς όπως και αυτονόητο είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στον πρόεδρο κ. Οικονόμου να απαντήσει. 

Αυτονόητο θα ήταν να είχαμε και μια πλήρη απάντηση με ακριβή ποσά και πλήρη λίστα του τι έγινε στα πλαίσια του χωριου του Άη Βασίλη.

Δυστυχώς αντ’αυτου είχαμε μια ανακοίνωση που καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μάθουμε και ποιος είναι ο πραγματικός συντάκτης της που σίγουρα έχει μάθει σε αυτόν να απευθύνονται κατά αυτόν τον τρόπο (Πικος Απικος) αφού αποκλείεται να ξέρει πως γίνεται το ρεπορτάζ.

Ας ενημερώσω λοιπόν το συντάκτη της πως μετά από μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Οικονόμου που θεωρώ πλέον ότι έχει μετανιώσει που υπέπεσε στο σφάλμα να υπογράψει το “αριστούργημα” του πραγματικού Πίκου Απίκου της ιστορίας μας ότι η αδιαφάνεια ανήκει σε άλλα καθεστώτα. Το ΚΕΠΑΠ οφείλει να απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων και συμβούλων για τη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών γιατί δεν είναι μαγαζί κανενός.

Ακόμα θα ήθελα να τον ενημερώσω ότι όταν θα γράφει “απαντησεις” να φροντίζει να μαθαίνει ποιοι ψήφισαν αφού η απόφαση της οικονομικής επιτροπής βγήκε από τα μέλη που ήταν παρόντα και σε αυτά δεν ήταν η αντιπολίτευση ενώ στο Δημοτικό συμβούλιο την είχε καταψηφίσει ο Βασίλης Νανόπουλος. Άρα ομοφωνία γιοκ.

Παράλληλα νομίζω ότι αν μη τι άλλο αποτελεί προστασία προς τον κάθε πρόεδρο να τιθονται δημόσια τα ερωτήματα και να παίρνουμε απαντήσεις αντί να τα αφήνουμε στο σκοτάδι και να ευνοουμε την παραφιλολογια.

Οσον αφορά αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο στις δύο συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μέσα συμπεριλαμβάνονται και η συναυλία των Deevibes και τα δρώμενα στους πεζόδρομους με τους ξυλοποδαρους και τα καλικατζαρακια καθώς και πυροτεχνηματα και ηχητικά των εκδηλώσεων μέσα στις μέρες των γιορτών. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα αυτό που πήραμε για αυτό που πληρώσαμε είναι μάλλον φτωχό όμως τουλάχιστον έχουμε μια απάντηση στο ερώτημα τι πληρώσαμε…

Και πιστεύω ότι την επόμενη φορά ο κ. Οικονόμου θα επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας ώστε το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο και θα αποφύγει ανάλογες ανακοινώσεις που τον εκθέτουν. Άλλωστε πρόκειται για άνθρωπο της πιάτσας που λειτουργεί σε συνθήκες πραγματικής οικονομίας και δε νομίζω ότι θέλει να χαρακτηριστεί η αυτοδιοικητική του πορεία από κουτσαβακισμο. Παρακάτω από το πραγματικό ρεπορτάζ που κάναμε είναι η ανάθεση προς τις δύο εταιρίες. 

Θ. Τ

Απάντηση