Πέντε πράγματα που μάθαμε για το Επεισόδιο VIII του Star Wars

0

ImageHandler

Το τριήμερο Star Wars Celebration μάς έδωσε λίγα ψήγματα πληροφορίας για την επόμενη ταινία του αγαπημένου έπους επιστημονικής φαντασίας

Μπορεί η επόμενη ταινία από το σύμπαν του «Πολέμου των άστρων» να κάνει πρεμιέρα μέσα στον μακρινό Δεκέμβριο, όμως η Disney έχει φροντίσει να μην ξεχάσουμε ούτε λεπτό το πολύτιμο franchise της. Το νέο σημείο αναφοράς ήταν το Star Wars Celebration, ένα τριήμερο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, το οποίο περιείχε interactive shows, εκθέσεις, προβολές, επίσημα προϊόντα Star Wars, happenings με λάτρεις του franchise, προβολές και πάνελ στα οποία συμμετείχαν συντελεστές και ηθοποιοί των ταινιών, από αυτούς της παλαιάς φρουράς (Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ), μέχρι τους πιο καινούργιους (όπως ο Τζον Μπογιέγκα ο Άλντεν Έρενραιχ, ο οποίος θα υποδυθεί τον Χαν Σόλο σε νεαρότερη ηλικία).

Και επειδή μπορεί όλοι να ενδιαφερόμαστε λίιγο παραπάνω για το Επεισόδιο VIII του Star Wars σε σύγκριση με το spinoff “Rogue One” που θα προβληθεί στα τέλη της χρονιάς, το τριήμερο έκρυβε λίγες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη ταινία που θα μας κρατήσουν updated μέχρι τις επόμενες αποκαλύψεις.

1) Οι ταινίες που ενέπνευσαν το Επεισόδιο VIII


Ο Ράιαν Τζόνσον, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας ανέφερε σε ένα από τα πάνελ της τελευταίας ημέρας ποιες ταινίες πρότεινε στους υπόλοιπους συντελεστές να δουν για να πάρουν ιδέες για το Επεισόδιο VIII. Η μικρή συλλογή έχει μεγάλη αξία: «Ατσαλένιοι αετοί» (“Twelve o’clock high”), με ιδιαίτερη έμφαση στον πιλότο που υποδυόταν ο Γκρέγκορι Πεκ, «Η γέφυρα του ποταμού Κβάι», “Gunga Din”, “Three Outlaw Samurai” και «Σαχάρα» με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

2) Το χρονικό πλαίσιο της ιστορίας

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά σαφή: «Η ταινία θα ξεκινήσει ακριβώς στο σημείο που μας άφησε η τελευταία. Θέλω να δω τι θα συμβεί μετά την τελική σκηνή του [Επεισοδίου] VII», αναφέρει ο Τζόνσον. Θυμίζουμε ότι η «Δύναμη ξυπνά» μάς αφήνει με τη Ρέι να συναντά επίσης τον Λουκ Σκάιγουοκερ.

3) Το περιεχόμενο της ιστορίας

Η περιγραφή σε αυτό το σημείο γίνεται με πιο αδρές γραμμές. Πιο αδρές δεν γίνεται. Αναγνωρίζοντας ότι η «Δύναμη ξυπνά» επανεκκίνησε το έπος με εντυπωσιακό τρόπο, ο ιθύνων νους πίσω από τη νέα ταινία επισημαίνει ότι στο δικό του δημιούργημα «αρχίζουμε να εστιάζουμε στους χαρακτήρες και φτάνουμε στην καρδιά τους, τους προκαλούμε και τους σπρώχνουμε σε μεγαλύτερα βάθη». Μάλλον ακολουθούν το ίδιο μοτίβο της αρχικής τριλογίας – το ίδιο δεν έγινε σε έναν βαθμό και το «Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται»;

4) Οι σκηνοθέτες συμπεριφέρονται ως geeks

Και θέλουν να κάνουν καμεό εμφανίσεις! Κάθε ένας σκηνοθέτης ήθελε να εμφανιστεί στις ταινίες που δεν συμμετείχε. Έτσι, ο Κρις Μίλερ και ο Φιλ Λορντ, οι δημιουργοί της spinoff ταινίας με τον νεαρό Χαν Σόλο, έδειξαν σε ένα πάνελ μία φωτογραφία τους ντυμένοι ως πιλότοι των Επαναστατών – ωστόσο έπρεπε να φύγουν προτού γυριστεί η σκηνή και έτσι δεν κατάφεραν να μπουν στην ταινία. Ο Γκάρεθ Έντουαρντς (ο σκηνοθέτης του “Rogue One”) κάνει ένα πέρασμα από το Επεισόδιο VIII, ενώ ο Ράιαν Τζόνσον και ο παραγωγός του Επεισοδίου VIII Ραμ Μπέργκμαν εμφανίστηκαν στο “Rogue One”.

5) Ακόμα δεν έχουμε επίσημο τίτλο

Το κωδικό όνομα για το Επεισόδιο VΙII κατά τη διάρκεια της παραγωγής ήταν “Space bear” («Αρκούδα του διαστήματος»). Οι συντελεστές, όμως, δεν αποκάλυψαν τον επίσημο τίτλο της ταινίας. Υπενθυμίζουμε ότι ο τίτλος του Επεισοδίου VII αποκαλύφτηκε περίπου έναν χρόνο πριν από την προβολή του στους κινηματογράφους.

Leave a Reply