Πελοπόννησος πρώτα: Να λειτουργήσει ξανά το δημόσιο ΚΤΕΟ

0

image

Μέχρι την συνεδρίαση του ΠΣ Πελοποννήσου της 19/11/14, η περιφερειακή αρχή και κυρίως ο Περιφερειάρχης επέλεγαν να μην απαντούν στις Ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.  Απεναντίας επέλεγαν τη μέθοδο των επιθέσεων και του φοιτητικού συνδικαλισμού για να κρύβουν τα σχέδιά τους. Στην τελευταία συνεδρίαση, όμως, μέσα από την ίδια τακτική μας έδωσαν μερικά δείγματα για του τι «μας έχουν για μετά».
Αν και δεν απάντησαν απευθείας για το αν θα επαναλειτουργήσει το σχεδόν έτοιμο δημόσιο ΚΤΕΟ Κορινθίας, μας είπαν ότι κρίνεται ασύμφορο για την Περιφέρεια, γιατί τα έσοδα πηγαίνουν στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στην Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα, καμία δέσμευση δεν υπήρξε από την πλευρά του κ.Καλλίρη, Αντ/ρχη Κορινθίας, για την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ  τη στιγμή που  έχουν ήδη πρυπολογιστεί 85.165, 20 Ευρώ για μηχανολογικό εξοπλισμό και ήδη δαπανηθεί περίπου 300.000 Ευρώ για επιδιορθώσεις, ούτε για την διεκδίκηση αλλαγής του πλαισίου, ώστε η Περιφέρεια να καρπώνεται μέρος των εσόδων του. Η λογική του «πονάει χέρι, κόβω χέρι» προς όφελος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ και σε βάρος του Δημοσίου και των πολιτών για ένα ΚΤΕΟ το οποίο τα δύο τελευταία χρόνια λειτουργίας του είχε έσοδα 815.404 Ευρώ για το έτος 2011 και 730.381,50 Ευρώ για το έτος 2012.
Λίγο μετά, βέβαια, αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν την περίφραξη αθλητικού κέντρου της Γ.Γ. Αθλητισμού που έχει παραχωρηθεί σε αθλητικό σύλλογο και λειτουργεί χρεώνοντας τις υπηρεσίες του στους πολίτες.  Μας υποσχέθηκαν παρόλαυτά ότι θα μελετήσουν την δυνατότητα αξιοποίησης του ΚΤΕΟ, χωρίς να το εκποιήσουν (μας είπαν από δύο φορές μάλιστα ο Αντιπ/χης Κορινθίας και ο Περιφερειάρχης, χωρίς ωστόσο να έχουν ερωτηθεί σχετικά). Εκείνο που δεν μας είπαν, όμως, είναι τι εννοούν με την «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας»; Την ενοικίαση – εκχώρηση του σε ιδιωτικά συμφέροντα ή την αξιοποίηση του μέσω ΤΑΙΠΕΔ;
Με την ίδια ευκολία, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, μας υποσχέθηκαν ΣΔΙΤ και Ειδική Οικονομική Ζώνη. Μάλιστα λίγο πριν είχαν αρνηθεί την έκδοση ψηφίσματος ενάντια σε απόλυση εργαζομένου από ιδιωτική επιχείρηση και υπέρ της τήρησης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ» θα επαναφέρει το ζήτημα της λειτουργίας του

Leave a Reply